Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

harddisk vervangen in XP

wimwim
10 antwoorden
 • Hoe kan ik een harddisk vervangen waarop ik mijn windows besturingssysteem heb zitten, en alles kan behouden.
 • oude:::master>>nieuwe:::slave
  naar
  nieuwe:::master>>oude:::slave of flicócontainer :lol:
 • Gebruik drive copy, deze kopieërt exact alles van de eene schijf naar de andere incl. bootsectors enz..


  Cheers
  Fat32
 • Of het programma van Norton/Symantec met de naam Ghost.
 • [quote:d9fa970a28="Martijn Verstappen"]oude:::master>>nieuwe:::slave
  naar
  nieuwe:::master>>oude:::slave of flicócontainer :lol:[/quote:d9fa970a28]

  ik begrijp dit niet helemaal maar ik wil mijn windows xp systeem overzetten op een nieuwe harddisk. kan je het iets duidelijker uitleggen
  alvast bedankt
 • Vanuit Windows of Dos (met een opstartfloppy of zo) is deze operatie niet mogelijk; als je vanuit Windows werkt, zijn er bestanden die je niet kunt kopiëren omdat ze in gebruik zijn, en Dos kapt de bestandsnamen af.

  Je hebt daarom een speciaal programma nodig, bv. Norton Ghost of Drive Image/Drive Copy. Let erop dat de versie van het programma dat je gebruikt overweg moet kunnen met XP.

  Je hangt de nieuwe harde schijf in de computer als slave, de oude blijft master. Vervolgens laat je het programmaatje z'n werk doen (vanaf een diskette die je maakt met het programma), je wisselt master en slave om, en vervolgens start XP vanaf de nieuwe harde schijf.
 • Je zou het inderdaad met Norton Ghost e.d. kunnen doen. Let er dan wel op dat je partittie indeling op je nieuwe schijf exact (tot op de byte) gelijk is aan de oude schijf. Onder DOS kopieren lukt denk ik ook wel. Ik denk niet dat je met gewoon kopieren onder DOS afgebroken namen krijgt.

  Ik kon uit je bericht niet opmaken of je XP had, maar als die wel hebt en je hebt die op een NTFS partitie, dan is het hele verhaal afgelopen, want daar valt met DOS weinig te regelen.
  Het verwisselen van Master naar slave schiet je niks mee op. De boot bestanden bepalen wat opgestart worden en niet master of slave.
 • [quote:1bbd4bd048]Je zou het inderdaad met Norton Ghost e.d. kunnen doen. Let er dan wel op dat je partittie indeling op je nieuwe schijf exact (tot op de byte) gelijk is aan de oude schijf.[/quote:1bbd4bd048]
  Partitie-indeling moet hetzelfde zijn, tot op de byte is niet nodig, de nieuwe partities kunnen groter of kleiner zijn. Dit geldt ook voor de nieuwe XP partitie.

  [quote:1bbd4bd048]Onder DOS kopieren lukt denk ik ook wel. Ik denk niet dat je met gewoon kopieren onder DOS afgebroken namen krijgt.[/quote:1bbd4bd048]
  Probeer het eens, zou ik zeggen.

  [quote:1bbd4bd048]Het verwisselen van Master naar slave schiet je niks mee op. De boot bestanden bepalen wat opgestart worden en niet master of slave.[/quote:1bbd4bd048]
  En als je de oude als master laat hangen, blijft ie van de oude opstarten, dus het is wel degelijk relevant.
 • Heb dit ooit eens laten doen met Ghost. Gaat idd perfect.
  Dat Windows mogelijk vanaf de slave opstart lijkt me sterk, de pc kijkt immers eerst naar de master, en als die bootable is, dan start die op dunkt me.
  Althans, op mijn pc werd de juiste Windows opgestart :D

  Verder geeft de titel aan dat het om XP gaat…

  max
 • Nog vragen wimwim?
  Alles duidelijk over het master-slave verhaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.