Vraag & Antwoord

OS Windows

Werking kabelmodem checken

Anoniem
water
7 antwoorden
 • Vraagje: via mijn kabelmodem krijg ik op het moment geen verbinding. Als ik kijk met start/uitvoeren/winipcfg, dan zie ik bij mijn netwerkkaart, die verbonden met de kabelmodem is, bij IPautoconfiguratieadres het volgende ip-nummer staan: 169.254.118.168. het adapteradres staat op ff-ff-ff-ff-ff-ff. Is dit IP-adres afkomstig van mijn kabelmodem en kan ik hiermee concluderen dat mijn utp kabel in orde is en de fout ergens (waarschijnlijk) bij de provider ligt? Vanmiddag knalde de verbinding er plotseling uit, dus aan de fysieke gesteldheid van de kabel kan het volgens mij niet liggen.
 • Mischien dat je nog een aantal installlingen in internet explorer moet wijzigen? (gebruik proxyserver ofzo?)

  Marc
 • Dat 169 nummer is een intern IP adres dat wordt toegewezen als de DHCP server van de provider eruit ligt. Kortom, het ligt niet aan jou of je apparatuur.
 • Niets wijzigen waar je geen verstand van hebt.
  Gewoon een dag wachten en kijken wat er gebeurt.
  Welk os draai je overigens?
 • Even de modem resetten of anders even een kwartier de spanning eraf, wil ook wel eens helpen.

  Regel 1 blijft echter: Twijfel bij kabelproblemen eerst aan de provider.

  groetjes Edmond
 • Tijdens het surfen stopte de verbinding er in eens mee. M'n provider is in het weekend echter niet aanwezig, dus dan wordt wachten tot morgen. Ik draai overigen w98 en Linux. Bij beide geen verbinding. Ik kan mijn kabelmodem is een tijdje uitzetten, kijken of dat helpt. Is er overigens een manier om de verbinding tussen m'n compu en de kabelmodem te checken?
 • Die verbinding en ook de verbinding aan de WAN-zijde is vaak te controleren met behulp van de indicatielampjes op de modem. Sla de handleiding er maar eens op na.

  Overigens wil 'LINK' (dat is wat een indicatielampje vaak laat zien) nog niet zeggen dat er ook verkeer mogelijk is over de verbinding. Maar zonder link zal er zeker geen bit over heen fietsen.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.