Vraag & Antwoord

OS Windows

Wil fdisk gebruiken, maar herkent geen hardeschijf/niks meer

Anoniem
bvk
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een vrij oude computer, (pentium 133) waar ik graag windows 98 op wil installeren. Windows 98 heeft hier al eerder op gestaan, maar ik heb ook tijdelijk Linux op die computer gedraaid. Nu wil ik dus weer terug naar Windows. Dit is een tijdje goed gegaan, maar ik krijg nu een boot disk failure. Wat ik nu wil is de hele computer formatteren en alles opnieuw installeren, maar de computer herkent geen enkele schijf meer. Vandaar dat ik het wilde proberen met fdisk, ook dat werkt niet. Hij kan namelijk geen schijven herkennen. Ook fdisk /mbr werkt niet. Direct windows installeren ipv eerst dos werkt ook niet, want daarvoor herkent hij de schijf natuurlijk ook weer niet. Ik heb al alles(?) geprobeerd maar ben nu toch echt radeloos. Ik hoop dat een van jullie de oplossing kan geven.

  Alvast bedankt!

  Groeten,

  Sebastiaan.
 • Je moet vooreerst eens kijken of de datakabel HD-MOBO nog wel goed zit.
 • Zegt hij al hard disk boot failure voordat je met windows opstart, maw voor dat er een besturingssyteem aanzit?? En als je je bios ingaat zie je daar je harde schijf nogwel staan?. Zo niet heb je grote kans dat tie overleden is.
 • De HD-MOBO kabel is wel goed verbonden en de disk boot failure melding verschijnt inderdaad al voordat er een besturingssysteem is herkend. Verder kunnen we wel in de bios komen waar ook de juiste harddisk van 2,5gb staat aangegeven.
  Met het opstarten van windows met de opstartdiskette, herkent hij wel de c:\ schijf (ik kan dan dus via de dosprompt wel naar de c-schijf maar ik kom nog steeds niet in windows) en wanneer ik dan in de dosprompt fdisk draai, krijg ik wederom de melding, 'geen vaste schijf'

  Wat houdt overigens in dat een harde schijf is overleden?

  Alvast bedankt voor de voorgaande reacties,

  Groeten,
  Sebastiaan.
 • Je moet ook niet in DosPrompt de opdracht fdisk geven,maar in dos zelf.Dus opstarten met bootflop,drivers laten laden en dan fdisk of what ever.
 • Sorry voor de enige onduidelijkheid, maar met de dosprompt bedoel ik gewoon dos zelf. Ik heb dos meerdere malen opgestart vanaf de dos-installatie diskette(s).

  Is er niet een manier waarop ik de harde schijf in één keer terug heb en hem weer kan indelen in verschillende schijven/partities?

  Groeten,

  Sebastiaan.
 • De enigste manier is alle partities verwijderen,en opnieuw aanmaken.
 • En als dit niet gaat?
 • Als je in DOS opstart en naar de c schijf gaat en je zegt daar <dir> doet tie het dan? Of geeft tie een media error. Of kun je gewoon de inhoud bekijken?
 • Hoi;
  misschien kun je de HD bij een kennis in de pc stoppen en uitproberen maar ik ben bang dat hij kapot is!
  Sterkte ermee :wink:
 • Gebruik je nou een Win98 bootdiskette of DOS installatie diskette's. Een pré Windows DOS diskette zal noch FAT 32 noch ext2fs van Linux herkennen en kunnen lezen.
  Als je een Win98 bootdisk gebruikt en je krijgt die melding van "geen schijf gevonden" als je FDISK doet, dan vrees ik ook het ergste…

  Bart
 • Je schijf wordt door het BIOS netjes herkent?
  Fdisk herkent hem echter niet.
  Je hebt Linux op je schijf gehad.

  Als je hele schijf ext2 is zal Fdisk hem waarschijnlijk niet herkennen.
  Hang idd zoals al gezegd die schijf eens in een andere computer waar b.v Partition Magic op staat en probeer hem zo te formatteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.