Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vraag aan Edmond Varwijk over partities

Anoniem
didorno
2 antwoorden
 • Ik zag jouw voorkeursindeling in een post van 18 april (OS Windows).
  Ik wil graag een optimale indeling van 40 GB schijf voor 1 OS (XP) kiezen.
  Alle patches en software die ik download zet ik al op een aparte partitie, met het oog op toekomstige schone installaties.
  Jouw partitie voor alleen de swapfile : gebruik je de default setting of
  kan je het gebruik optimaliseren ? Is de partitie maar weinig groter dan de swapfile ? Geen/wel prullenbak op die partitie ?
  Kun je ook wat explicieter zijn over de internetexplorer-temp partitie ?
  Wat zijn de voor/nadelen van jouw keuzes ?
  Bedankt alvast voor de moeite.
  :D
 • De ideale indeling bepaal je natuurlijk vooral zelf. Dat kan ik niet voor je doen. Jij weet hoeveel ruimte je nodig hebt voor WIndows en applicaties, voor je eigen data, etcetera.

  [quote:b51aae08b4="didorno"]Jouw partitie voor alleen de swapfile : gebruik je de default setting of kan je het gebruik optimaliseren ? [/quote:b51aae08b4]

  Ik maak eerst op die schijf een swap aan met dezelfde minimale en maximale omvang als de originele swap, dan verwijder ik de originele via de optie "Geen wisselbestand" en dan OK en rebooten.

  [quote:b51aae08b4="didorno"] Is de partitie maar weinig groter dan de swapfile ? Geen/wel prullenbak op die partitie ? [/quote:b51aae08b4]

  Hij is drie maal zo groot maar dat alleen omdat ik em gebruik als afvalbak. Het is een van de weinige shares op deze pc en dus pomp ik er wel eens iets naartoe vanuit het netwerk om het dan vandaaruit door te zetten.

  [quote:b51aae08b4="didorno"] Kun je ook wat explicieter zijn over de internetexplorer-temp partitie ? [/quote:b51aae08b4]

  Euh, nou das dus dezelfde als de swap-partitie. Maar naast dat ik de swapfile er op zet, laat ik via Extra > Opties, ook de TEMP directorie van Internet Explorer naar die schijf verkassen. En ook nog de TEMP's in je gebruikersprofiel (rechtsklik Deze Computer > Eigenschappen > Geavanceerd > Omgevingsvariabelen. Daar staan er twee, TEMP en TMP, selecteer de eerst, klik Bewerken, en geef als lokatie D:\TEMP, waarbij D: dan mijn swappartitie is. Herhaal voor de tweede.

  [quote:b51aae08b4="didorno"] Wat zijn de voor/nadelen van jouw keuzes ? [/quote:b51aae08b4]

  Voordeel is dat ik alle zooi die ongemerkt binnenslipt op een pc zoveel mogelijk op 1 partitie heb staan. En doordat je de swapfile op een aparte partitie hebt staan fragmenteert hij minder omdat hij gewoon de ruimte heeft om aaneengesloten te groeien. Dit laatste conflicteert trouwens volgens mij met het eveneens op die partitie zetten van de TEMP's maar ik ben te lui die apart ergens onder te brengen.

  Nadelen zie ik niet. Behalve dat je er even mee bezig bent het zo in te richten.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.