Vraag & Antwoord

OS Windows

Mediafiles rechtsklikken?

Anoniem
Malfidus
6 antwoorden
 • Sinds enkele dagen lukt het mij niet om mediafiles (van avi tot mp3 en jpeg tot tiv) met de rechter muisknop te benaderen. Ook de kombinatie alt-dubbelklik geeft als resultaat dat Explorer de mededeling geeft "Dit programma heeft een ongeldig bewerking uitgevoerd…..etc. Vervolgens: Er is een fout opgetreden in Explorer… etc. o :evil:
  Ik gebruik Win98se en verschillende progs om deze files te benaderen. Ik heb het e.e.a. uitgeprobeerd maar kan niet ontdekken waar dit zit. Ook in Tweaki for Powerusers kan ik geen oplossing vinden :roll:
  Hoe kan ik dit verhelpen?
 • Geen idee.

  Zet eens een register van een paar dagen geleden terug middels Scanreg /restore in MS-DOS.
 • Helaas, dit biedt geen soelaas. Omdat ik in Dos steeds de melding krijg dat het terugplaatsen mislukt is, maakt niet uit welke datum ik kies. Toen ik met Regedit in Win een register van veel oudere datum terug heb gezet bestond het probleem nog steeds.
  Wel heb ik een imagebestand van mijn c-schijf terug gezet. Toen ik daarna een mediafile rechtsklikte zag ik een fraktie van een seconde een venster met een ??? mapje. Helaas te kort. Daarna kwam de bekende foutmelding weer. Ik denk dat ik binnenkort maar een schone setup draai. Gezien de hoeveelheid reacties op deze vraag lijkt het een onbekend probleem te zijn.
  Overigens, een ander probleem dat hier mee te maken kan hebben: sinds dat het bovenstaande probleem bestaat kan ik ook een groot aantal avi bestanden niet meer afspelen (er is wel geluid). De foutmeldingen verwijzen naar het ontbreken van de juiste codex of filter. Misschien is er een verband? :cry:
 • Hopelijk is dit een bruikbare aanvulling en misschien zegt iemand de volgende foutmelding iets: PDSHEXT.DLL op017f:025b2af3
  Dit krijg ik o.m. te zien wanneer ik een media file rechtklik.
 • Ik werd door iemand getipt dat deze bug omschreven staat op http://www.bugtoaster.com/dw15/Reports/CrashDetail.asp?ExceptionSignatureID=19478
  Veel kan ik er nog niet mee, het is in ieder geval een wat breder bekend probleem… :roll:
 • Uitzoeken bij welk programma het bestand PDSHEXT.DLL hoort en deze verwijderen, want dit programma geeft blijkbaar problemen.
  Laatst nog iets geinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.