Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord probleem mijn documenten in XP

Anoniem
Jordipordie
4 antwoorden
 • Wie kan mij uit de brand helpen?

  Ik heb 2 harde schijven in mijn computer. op de eerste stond mijn besturingssysteem en software en op de tweede schijf stond o.a. "Mijn documenten". Nu heb ik onlangs mijn eerste HD geformatteerd en met deze actie ontstond mijn probleem. Ik kan niet meer in "Mijn documenten" komen. Dit is een vervelende situtatie omdat al mijn belangrijke documenten nu "kwijt" zijn :(

  Wie weet hoe ik deze beveiliging kan omzeilen?

  groeten Jordi
 • Zou eigenlijk wel fijn zijn om te weten welk besturingssysteem je gebruikt. Gezien het probleem neem ik aan WinXP? En dan neem ik ook maar even aan dat je NTFS gebruikt? In principe zou je met Partition Magic om kunnen zetten naar FAT32 waardoor er geen toegangsbeperking meer zou moeten zijn. Als je WinXP Pro gebruikt is er nog wel een manier, maar dat ligt wat ingewikkelder. Kun je eerst wat meer info geven?
 • Hoi, ik gebruik WinXP PRO (staat ook in mn header :P).

  Alles is in NTFS formaat, verder nog info nodig?

  groeten Jordi
 • Als je in Pro de "eenvoudige bestandsdeling" (in mapopties) uitzet, dan kun je users [b:d79d2cb3bd]Full Control[/b:d79d2cb3bd] geven. Die user kan dan met [b:d79d2cb3bd]Take Ownership[/b:d79d2cb3bd] de toegangsreschten tot zo'n map of bestand overnemen. Om Full Control te kunnen geven moet je wel Administrator-rechten hebben.
  Als dit nog niet helemaal duidelijk is, stuur me dan even een mailtje, dan kan ik je het hoofstuk wat hierover gaat in "WinXP Inside Out" (engelse versie) toemailen. Dit verduidelijk hopelijk veel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.