Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fat32/ntfs

bosjvd
5 antwoorden
 • ik heb winXP op disk c als upgrade van win98 staan, fat32.
  Als ik een videofile van bv 3gb wil benaderen loopt de pc vast(freeze).

  De videofile staan op een andere disk die als ntfs geformatteerd is.
  Zit het probleem in het feite dat winXP op een fat32 partitie staat en de andere een ntfs partitie is? Of zou winxp de videofile moeten kunnen openen/copieren/verwijderen?

  Moet ik dan alles als NTFS formatteren? Of in ieder geval de partitie waarop winxp staat als NTF formatteren?

  groeten
 • 1 ding kan ik in elk geval zeggen, dit heeft niks met FAT32 of NTFS indeling te maken. NTFS moet je alleen doen als je optimaal van de features in W2K of XP wilt gebruikmaken kwa veiligheid, zo niet laat ze dan FAT32. NTFS fragmenteert wel minder snel en lijkt wat stabieler.

  Wat het wel is, moeilijk. Een videobestand van 3 Gb is wel groot, maar afspelen of kopieeren moet kunnen mits je PC zwaar genoeg is, minstens een 700 Mhz en 128 Mb RAM.
 • Hij heeft wel degelijk NTFS nodig want FAT32 kan volgens mij geen bestanden grooter dan 2 GB zijn aan.
 • [quote:436ceeceac="bosjvd"]Hij heeft wel degelijk NTFS nodig want FAT32 kan volgens mij geen bestanden grooter dan 2 GB zijn aan.[/quote:436ceeceac]

  Je hebt bijna gelijk, maar helemaal niet. :wink:
  FAT 16 komt niet verder dan 2 GB, FAT 32 komt wel verder. (anders zou je onder win98 geen schijven groter dan 2 GB kunnen hebben)
 • [quote:2a5c02eeb3="water"][quote:2a5c02eeb3="bosjvd"]Hij heeft wel degelijk NTFS nodig want FAT32 kan volgens mij geen bestanden grooter dan 2 GB zijn aan.[/quote:2a5c02eeb3]

  Je hebt bijna gelijk, maar helemaal niet. :wink:
  FAT 16 komt niet verder dan 2 GB, FAT 32 komt wel verder. (anders zou je onder win98 geen schijven groter dan 2 GB kunnen hebben)[/quote:2a5c02eeb3]

  Je hebt gelijk als je zegt dat bosjvd bijna gelijk heeft, maar niet om de reden die je denkt :) Fat32 filesize gaat tot 4GB, dat is het foutje van bosjvd.
  Jij hebt het over maximale afmeting van de partitie terwijl bosjvd het over filesize heeft. Dat is een wezenlijk verschil.

  Zie http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q93496

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.