Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie (D:) niet meer te zien in verkenner

None
5 antwoorden
 • Onlangs heb ik mijn d: partitie geformateerd. Zinsdien krijg ik deze partitie niet meer te zien in de "verkenner" en in "deze computer". Ik kan hem echter wel oproepen door in de adresbalk d: in te toetsen. Dan wordt die ook direct in de verkenner opgenomen. Maar als ik de verkenner afsluit en weer herstart is die weer verdwenen. De partitie is normaal te benaderen, verder niets mee aan de hand. Weet iemand hoe ik deze weer normaal in de verkenner te zien kan krijgen? Ter info: Ik gebruik Windows XP home edition op een Compaq notebook met AMD Athlon processor (850Mhx) en 320Mb geheugen.
 • [quote:2de19a23b1="maximum55"]Onlangs heb ik mijn d: partitie geformateerd. Zinsdien krijg ik deze partitie niet meer te zien in de "verkenner" en in "deze computer". Ik kan hem echter wel oproepen door in de adresbalk d: in te toetsen. Dan wordt die ook direct in de verkenner opgenomen. Maar als ik de verkenner afsluit en weer herstart is die weer verdwenen. De partitie is normaal te benaderen, verder niets mee aan de hand. Weet iemand hoe ik deze weer normaal in de verkenner te zien kan krijgen? Ter info: Ik gebruik Windows XP home edition op een Compaq notebook met AMD Athlon processor (850Mhx) en 320Mb geheugen.[/quote:2de19a23b1]Is je D partitie een aparte harde schijf of zit C en D op een harde schijf, als het laatste het geval is dan is het probleem wel heel merkwaardig!
 • C en D zitten beide op 1 schijf. Heb de partitie al een keer verwijderd en opnieuw aangemaakt, maar niets schijnt het probleem te verhelpen.
 • [quote:fcdd7ca085="maximum55"]C en D zitten beide op 1 schijf. Heb de partitie al een keer verwijderd en opnieuw aangemaakt, maar niets schijnt het probleem te verhelpen.[/quote:fcdd7ca085]

  heb je het toevallig gedaan met partition magic???

  heb ik ook problemen mee gehad.
  Ik had toen een partitie aan gemaakt en als je hem op nieuw opstart dan is hij weg..

  Het beste is om je partitie aan temaken met fdisk.
  Maar daar zit ook weer een heel groot nadeel aan JE BENT DAN ALLES KWIJT.

  Maar het voordeel is wel dat je zeker weet dat het werkt.

  En zie je onder deze computer wel de D: ????
  Anders is het gewoon een windows foutje

  groeten Jurgen
 • Windows XP maakt geen gebruik meer van "Fdisk" voor het beheren van partities. XP maakt gebruik van "diskpart". Ook heb ik geen gebruik gemaakt van "Partition Magic". De eerste keer heb de partitie opnieuw aangemaakt in "Dos" m.b.v "diskpart" (Windows XP cd in de cd rom en dan opnieuw opstarten in Dos). Dit heeft niet gewerkt, daarna heb ik de partitie via computerbeheer in Windows verwijderd (Start > Configuratie > Systeembeheer > Computerbeheer > optie: schijfbeheer) en weer opnieuw laten aanmaken door Windows zelf. Ook dit mocht niet baten. Wel wordt in de optie "schijfbeheer" alles netjes weergegeven, dus de C en de D partitie. Schijfbeheer geeft aan dat beide partities "in orde" zijn. Alleen staat er bij C: na "in orde", tussen haakjes "systeem" achter en bij de D: niet. Ook in "deze computer" is de D-schijf niet te zien. Maar als ik D: in de adresbalk toets, dan wordt deze ineens wel zichtbaar. Maar als ik hem afsluit (map "deze computer") dan is `ie na het opnieuw openen van "deze computer" weer weg. Ik vind het zelf ook echt heeel vreemd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.