Vraag & Antwoord

OS Windows

Verkenner kan schijf niet vinden

6 antwoorden
  • Mijn D schijf (2deHD) wordt niet herkend onder Win 98SE. In bios wel gewoon zichtbaar. Hoe kan ik dit oplossen?
  • Om in Windows zichbaar te zijn moet een schijf eerst wel worden gepartitioneerd. Gebruik dus Fdisk (kan in dit geval gewoon onder Windows) om de partities aan te maken en te formatteren. Daarna herstarten en dan zou het opgelost moeten zijn.
  • [quote:1994f48a5d="Binary"]Om in Windows zichbaar te zijn moet een schijf eerst wel worden gepartitioneerd. Gebruik dus Fdisk (kan in dit geval gewoon onder Windows) om de partities aan te maken en te formatteren. Daarna herstarten en dan zou het opgelost moeten zijn.[/quote:1994f48a5d] Hellup liever niet nee het is mijn data disk is helemaal gepartioneerd maar bedankt voor de tip want ik snap al wat er aan de hand is. Normale pc draait on der Win 2000 ntfs natuurlijk , dacht even wat data halen van de disk maar win 98SE draait op fat32. grrrrrrr dan maar wachten tot de nieuwe pc er is.
  • Ja, daar was ik niet zo snel opgekomen. Maar wachten hoeft niet, er zijn tools om onder Win98 toch NTFS te kunnen lezen. Kijk hier bv maar eens hier: http://www.ebabble.net/html/ntfsdos.html of hier: http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/NTFSDOS.shtml
  • [quote:767a6a2564="Binary"]Ja, daar was ik niet zo snel opgekomen. Maar wachten hoeft niet, er zijn tools om onder Win98 toch NTFS te kunnen lezen. Kijk hier bv maar eens hier: http://www.ebabble.net/html/ntfsdos.html of hier: http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/NTFSDOS.shtml[/quote:767a6a2564] Hoe safe zijn die tools want deze data zijn zeer kostbaar vandaar dat ik een raid1 systeem ga maken om deze gegevens te behouden. Zijn wel redelijk recent gebackuped maar toch wil ze niet kwijt want vooral het zoeken wat mis ik is ook veel ellende :(
  • Deze tools (althans de freeware versie) is read-only, dus data kwijtraken zal er toch volgens mij niet bij zijn. Als het alleen om lezen gaat dan zou dat voldoende moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.