Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp opnieuw installeren op HP Pavilion van VOBIS

jeroentje1983
3 antwoorden
 • Enkele maanden geleden bij VOBIS een nieuwe HP Pavilion 760 gekocht met voorgeinstalleerd XP, Norton antivirus, etc.
  Dus kabels aansluiten en aanzetten, installatie start en word afgerond en spelen. Nu lijkt het echter nodig om een en ander opnieuw te installeren (virussen, verkeerde sites bezocht etc.). In de doos gezocht naar cd van XP en Norton maar helaas niet meegeleverd. Naar VOBIS, antwoord: had erbij moeten zitten dus bekijk het maar. Service :evil:
  Dus nu verplicht om een nieuwe versie van XP etc. te kopen.
  De vraag is echter of het mogelijk is om de harddisk te formateren en e.e.a. opnieuw te installeren. HP heeft n.l ook zijn eigen software op de PC gezet waardoor het onmogelijk lijkt om dit te doen.
  Ik weet niet eens hoe in de BIOS te komen omdat bij het opstarten allen een HP logo te zien is, en niet bv. Hit DEL voor setup of iets dergelijks.
  Dus hoe dit aan te pakken.
 • Zou toch nog eens bij Vobis aan de deur kloppen. :x

  Dit ruikt naar gemakzucht! :evil:
 • Persoonlijk vind ik de reactie van Vobis niet direct te veroordelen als gemakzucht. Jij had wel degelijk bij aflevering de hele zending moeten controleren op compleetheid. ZIj maken te vaak mee dat mensen achteraf ten onrechte komen claimen dat zaken niet geleverd zijn terwijl zij vermoedelijk geen mogelijkheid hebben te controleren of iets ook echt geleverd is.

  Dit laat onverlet dat men zich wel maximaal kan inspannen je te helpen. Daarbij hoort naast proberen te achterhalen of die cdrom is meegeleverd, jou te helpen jouw pcprobleem op te lossen. Zo zal men je kunnenhelpen in het BIOS te komen en ook zou men contact kunnen opnemen met HP. Ik vermoed dat zowel die Windows als de meegeleverde HP software namelijk niet zozeer een Vobis-product zijn alsmeer bij de HP machine horen.

  Kortom, geef niet direct op maar besef wel dat je een gunst vraagt aan anderen om je te helpen.

  Zit er op de PC wel een sticker met het licentienummer? Dat is bij veel OEM's wel het geval namelijk. Zoja, dan zou je bij HP kunnen reclameren dat de cdrom ontbreekt/weg is en je deze wilt laten vervangen.

  Zit er geen handleiding bij? Gedrukt of op de harddisk?

  Vaak zijn van deze producent-specifieke tooltjes nieuwste versies te downloaden bij de maker. Dus HP. Wat voor programma's zijn het? Heb je die trouwens wel echt nodig? Dell levert vaak ook van alles mee maar ik gebruik het niet, en XP installeert ook zonder als een zonnetje op mijn notebook.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.