Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bad allocation table

Anoniem
Braindrain
4 antwoorden
 • Nadat ik met Ghost een backup gemaakt had van een deel van mijn syteem en terug keerde naar de a: promt, bleek nadat ik e:\dir intypte een partitie een bad file allocation table had! De partitie reeds via computerbeheer op fouten laten controleren en eventueel repareren maar dat helpt niet, de foutmelding blijft. Er worden verder in windows geen fouten ontdekt
  Hoe komt dit en moet ik hier iets aan doen?

  Het systeem draait op window XP en heeft 2 harde schijven , 1 schijf met 2 partitie en 1 schijf met is partitie.
 • Er zijn vele manieren waarop een bad allocation table kan ontstaan. Enkele voorbeelden:
  Een mobiele telefoon of magneet te dicht bij je harde schijf.
  Een versleten harde schijf.
  Statische electriciteit tijdens het beschrijven of lezen van de harde schijf.
  Een storing in het besturingssysteem tijdens het lezen of beschrijven van de harde schijf.
  Niet goed afsluiten van Windows kan een heel enkele keer de oorzaak zijn.
  Echter ook kan een slecht contact van de kabel naar de controller de boosdoener zijn.
  Soms blijkt dat de allocation table nog wel goed is, maar dat de systeembestanden beschadigd zijn. Hierdoor wordt de allocation table niet goed benaderd.
  Er zijn waarschijnlijk nog wel een 10 tal mogelijkheden op te noemen, maar daar kom je niet verder mee.

  Ik weet helaas niet welk besturingssysteem je hebt. Ook weet ik niet of dit besturingssysteem dezelfde systeembestanden heeft als de diskette waarop Norton Ghost staat (voor zover je die niet vanuit Windows 95/98/ME hebt gedraaid).

  De opties die je hebt:
  Controleer of alle kabels goed vastzitten.
  Bij gebruik van Windows 95/98/ME: Heb je een opstartdiskette, start daarmee de computer op en start vanaf de diskette scandisk op.
  Heb je geen opstartdiskette dan kan je proberen die alsnog te maken. Als het echter een beschadiging is in de systeembestanden, dan loop je het risico die mee te kopieren.
  Een andere optie is: Red wat je redden kan van de schijf en formateer die.
  Lukt dit niet, verwijder dan met FDISK de partitie en maak een nieuwe aan. Probeer het formateren opnieuw.
  Als ook dat niet lukt omdat je veel beschadigde sectoren tegen komt, dan is waarschijnlijk je schijf fysiek beschadigd.
  Ik heb wel eens met behulp van Partition Magic een primaire partitie pas laten beginnen (een aardig stukje) na de beschadiging. De data van die schijf was wel verloren, maar op die manier was nog een gedeelte van de schijf te gebruiken. Vooral bij grote schijven kan dat een oplossing zijn.
  Ik weet niet hoe oud de schijf is en van welk merk, maar er zijn een aantal merken die toch een vrij lange garantie-periode hebben.
  Je moet dan wel op internet zoeken hoe je dat aan moet pakken, maar vaak wordt de schijf keurig vervangen.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, maar zoals je al begrijpt is het moeilijk om op basis van jouw verhaal een direkt passend antwoord te geven.

  Succes.
 • Toeval?

  Een vriend van me melde dat hij na het draaien van Norton Ghost problemen had met het maken van een volgende Ghost-image. Ook hij moest scandisk draaien, maar bij hem ging het verder wel goed.

  Het advies van Norton om vooraf scandisk te draaien had hij niet opgevolgd.

  Mogelijk dat dit toch de oorzaak is.
  :-?
 • Bad file allocation table slaat op de tabel die de bestandsindeling bijhoudt op je harde schijf, dacht ik zo (toch?). Als je een fysieke fout hebt op je schijf dan moet je iets krijgen van een beschadigde sector of cluster oid. Volgens mij betekent "Bad file allocation table" dat die tabel door windows niet meer uitgelezen kan worden. Dit betekent dat je data op je schijf nog wel aanwezig is. Volgens mij zijn er wel progjes die dat kunnen terughalen.

  Hoe zit je systeem verder in elkaar? Welke windowsversie? Waarom de E-schijf? Kun je in windows de partitie ook helemaal niet benaderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.