Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win XP] productkey en nieuwe hardware

Eddy X
4 antwoorden
 • Ik ben in afwachting van een nieuwe PC waar Windows XP Home op zal staan. Nu heb ik gelezen over het activeren van winXP en het maken een hardware-hash. Dit is geen probleem.
  Ik wil echter een netwerkkaart erbij doen, zodat ik een thuisnetwerk kan aanleggen.
  Levert dit problemen op met de activering/productkey van Windows XP omdat de hardware-hash dan niet meer klopt? Of geldt dat niet voor netwerkkaarten.

  PS: En als ik het al wat oudere Office 2000 installeer onder XP, moet ik dan alles weer opnieuw activeren?
 • Je kunt 4 van 10 apparaten in je pc veranderen zodner dat de product activering mag gaan mekkeren.

  Welke software je installeert heeft geen invloed. Dus een 'oudere office 2000' (zo oud vind ik die niet hoor), is geen probleem, niets kan een probleem zijn.

  Verder, als je een legale licentie hebt, heb en houd je altijd gebruiksrecht. Dus als de activering protesteert, bellen en regelen. Je hebt gewoon betaald voor een werkend product en je zou dat zonder angst voor ellende moeten kunnen gebruiken. MS stelt zich hard op in deze, dus doe jij dat ook.

  groetjes Edmond
 • Microsoft doet helemaal niet moeilijk over het activeren van XP.
  Enige tijd geleden heb ik een nieuw moederbord en processor geinstalleerd, met als gevolg dat XP niet meer wou opstarten wegens gewijzigde hardwareconfiguratie.

  Na nieuwe installatie van XP, kreeg ik bij het activeren bericht dat het aantal malen van installatie overschreden was.
  Met een eenvoudig telefoontje naar de Microsoft activeringsdienst werd dit euvel zonder morren en binnen de kortste keren opgelost.


  Eddy
 • Nog even een vraagje:

  Hoe kan ik XP straks registreren als ik nog geen internet verbinding heb met die nieuwe PC. Kan ik dan eerst gerust mijn netwerkkaart erin zetten, configuren. Dan heb ik namelijk internetverbinding en kan ik me zo registreren. Echter het configuren van een netwerkkaart kost flink wat 'opnieuw opstarten' werk en ik kan maar 50 keer XP laden.
  Hoe moet het dan met het activeren
  egistreren van XP?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.