Vraag & Antwoord

OS Windows

MS Excel2000

Anoniem
FlvanSon
8 antwoorden
 • Ik weet niet of mijn vraag in dit forum thuishoort! Indien niet, sorry
  Ik doe toch een poging om mijn probleem uit te leggen:
  Voor mijn school heb ik in Excel een "Jaaragenda" aangemaakt. Ik moet slechts één datum (nl. 1 september + jaartal) ingeven en de rest wordt automatisch ingevuld. Ook de zaterdagen en zondagen worden automatisch gemarkeerd (met voorwaardelijke opmaak). Ik heb hiervoor de functie "weekdag()" gebruikt. Als deze functie als waarde 1 of 7 oplevert in de betrokken cel, wordt deze met een andere achtergrond en aangepaste kleur van lettertype gevuld. Ik wil echter ook nog bepaalde dingen in die cel kunnen intikken, bvb. wanneer het herfstvakantie is of dgl. dingen. Is er iemand die weet hoe ik dit kan doen?
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
  Als je meer uitleg nodig hebt, laat maar iets weten!
  Ik wil het excel-bestand eventueel ook wel doormailen.
  Alvast bedankt!!!
  Jos
 • Idd verkeerde forum, had moeten zijn: Anders (software).

  Aangaande je probleem, als ik je goed begrijp wil je meerdere waarden in één cel weergeven. Wat in ieder geval mogelijk is, is twee cellen samenvoegen in één derde cel.

  Voorbeeld:

  C2: week
  B3: 5
  D6: =C2&B3 geeft als uitkomst week5

  Misschien moet je de helpfunctie van Excel gebruiken en zoeken op cellen samenvoegen oid.
 • Nee, dat is niet echt de oplossing, vrees ik!
  Toch bedankt.

  J.
 • [quote:389689a045]Ik wil echter ook nog bepaalde dingen in die cel kunnen intikken, bvb. wanneer het herfstvakantie is of dgl. dingen[/quote:389689a045]

  Wat is nu dan het probleem?
  Herkent ie de datum niet meer?
 • [quote:4bdd20689e="FlvanSon"][quote:4bdd20689e]Ik wil echter ook nog bepaalde dingen in die cel kunnen intikken, bvb. wanneer het herfstvakantie is of dgl. dingen[/quote:4bdd20689e]

  Wat is nu dan het probleem?
  Herkent ie de datum niet meer?[/quote:4bdd20689e]

  Neen.
  Ik zal nog eens proberen het probleem uit te leggen.
  In de "jaaragenda" tik ik in cel a2 (bvb) in als waarde: 01/09/2002
  in cel b2 verschijnt dan "zo" (celeigenschap, datum, format ddd)
  in cel c2 verschijnt dan een gekleurde achtergrond) omdat ik daar de functie "weekdag()" gebruik, gekoppeld aan een voorwaardelijke opmaak, nl. als de weekdag()=7 moet die gekleurde achtergrond komen. Bovendien wordt dan de tekst aangepast aan diezelfde kleur (bvb. zwart op zwart), omdat je anders de waarde van die functie in de cel zou zien staan.
  Nu wil ik in bepaalde gevallen (bvb. bij het begin van de herfstvakantie) dat wel zichtbaar maken door daar als tekst in te typen "Herfstvakantie". Maar omdat de kleur van de letter correspondeert met de achtergrond, lukt dat natuurlijk niet. Als ik de kleur van de letter zwart maak en dan tekst typ, is de functie natuurlijk verdwenen, zodat de automatische herkenning van de zon- en zaterdagen verdwenen is.
  Is dit een beetje duidelijker?
  J
 • Kun je die weekdag()formule niet gewoon in voorwaardelijke opmaak toevoegen?
  Anders kun je die formule ook gewoon in in andere kolom plaatsen(verborgen desnoods) en voorwaardelijke opmaak naar een ander bereik laten kijken(Celwaarde is/Formule is)
 • [quote:6e93d582c4="FlvanSon"]Kun je die weekdag()formule niet gewoon in voorwaardelijke opmaak toevoegen?
  Anders kun je die formule ook gewoon in in andere kolom plaatsen(verborgen desnoods) en voorwaardelijke opmaak naar een ander bereik laten kijken(Celwaarde is/Formule is)[/quote:6e93d582c4]

  Nee, is niet mogelijk (volgens mij). De voorwaardelijke opmaak is enkel van toepassing in de betrokken cel, is volgens mij niet te koppelen aan de inhoud van een andere cel. Als dat zou kunnen was mijn probleem inderdaad opgelost.
 • Kan dit topic niet verplaatst worden? :evil:


  Thnx

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.