Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP De-Installeren

2XR
9 antwoorden
 • Hallo..

  Mijn situatie zit zo..
  C: Windows 98
  D: Windows XP en muziek-, film- bestanden enz.

  Nou wil ik graag Win 98 weghalen en in plaats daarvan alleen Win XP op C: hebben. De eerste gedeelte is makkelijk. Ik weet hoe ik 98 weg moet halen en XP voor in de plaats zetten, maar nu probleem 2…..

  Weet iemand misschien hoe ik Win XP op D: weg kan halen zonder te formateren, want ik wil wel graag mijn andere bestanden behouden. Ik kan ze niet tijdelijk op andere schijf zetten want ze zijn samen in totaal zo'n 20GB en mijn C: schijf is maar 12GB.

  Ik heb volgens mij een keertje gelezen in Computer Totaal dat er een manier was, maar ik ben de manier vergeten en ik kan hem ook niet terugvinden in mijn stapel CT's.

  Kan iemand mij a.u.b. helpen. Alvast bedankt.

  ps. ik kan niet van cd-rom booten want ik heb die optie niet in mijn BIOS.
  Ik heb geprobeerd mijn BIOS up te daten maar ik kan nergens iets
  erover vinden(merk van moederbord is "Camaro" van de
  :evil: Compaq :evil: 7479 serie)
 • Als je windows XP uiteindelijk op de C schijf staat geinstaleerd dan kun je van de D schijf gewoon de mappen: Progam Files en Windows verwijderen naar de prullenbak, en dan ben je eigenlijk wel nagenoeg alles kwijt van de oude windows xp instalatie op de D schijf
 • Nog even een aanvulling op dat van cd-rom booten, als je windows 98 nog gewoon kan starten op je C schijf dan start je windows 98 en dan doe je onder windows de cd-rom er in van xp, en dan kan je kiezen voor een nieuwe instalatie of upgrade op de C schijf.
 • OK, bedankt he frankst. maar nu ff nog iets. Zal er dan geen delen overblijven van de oude Win XP op de D: schijf?? Ben ik van ze af door alles gewoon uit de prullenbak te verwijderen?
 • Volgens mij moet je van alle oude windows XP files af zijn nadat je het uit de prullenbak hebt verwijderd
 • Oh wacht, je krijgt op deze manier denk ik nog steeds bij het opstarten van de computer het bootmenu te zien, en daar heb je dan toch niets meer aan, dus kan je beter het volgende doen:

  Doe een opstart diskette van windows 95.98/ME in de computer en zet de computer aan, kies voor opstarten met cd-rom ondersteuning, typ in dos: fdisk /mbr , doe dan de windows XP cd-rom in de cd-rom speler, en typ in dos in: X:\CD I386, X:\I386\winnt , nu moet als het goed is de setup van windows XP beginnen (de X staat voor de letter van je cd-rom drive)

  Op deze manier heb ik laatst ook windows XP van de D naar de C schijf gezet
 • Bedankt frankst, ik ga het vanavond proberen (alleen dan is het rustig genoeg om zonder door anderen gestoord te worden rustig je werk af te maken) dan laat ik je morgen weten hoe het is verlopen.
 • Het beste lijkt me om een opstartsikette van Windows 98 te gebruiken.
  Stop de diskette in je diskettestation, start je pc op en wacht totdat het programma geladen is.
  Dan type je : A:fdisk
  Ga verder naar het hoofd menu en zoek je D-schijf. Verwijder het logische gedeelte van deze schijf en start je PC weer opnieuw op.
  Weer fdsik uitvoeren en een logisch gedeeelte aanmaken op je D-schijf.

  Wat ook een mogelijkheid is, is als je D-schijf een 2e harde schrijf is om de ze onder windows98 te formateren.

  Denk er wel om dat je alles kwijtraakt.

  Als je Windows XP op je C-schijf wilt zetten, kun je eventueel opstartdiskettes maken, in totaal 6 stuks. De bestanden kun je downloaden van de site van Microsoft.

  Succes
 • Om de setup van Xp te laten draaien kan je toch ook gewoon
  X:/setup.exe doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.