Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vraagje over een LINUX32.VBS bestand

None
7 antwoorden
 • :( :(
  Ik heb via het internet een LINUX32.VBS bestandje binnen gehaald, nu heb ik deze geopend niet erg slim dus want nu staat er bij al mijn MP3 bestanden een apart MP3.VBS bestandje. Op zich niet erg maar dit staat zo slordig
  Nu heb ik het LINUX32.VBS bestandje van de harde schijf verwijderd en alle apparte MP3.VBS bestandjes ook.
  Maar nu heb ik een probleem, al mijn MP3 bestanden zijn verborgen bestanden geworden, en dit is ook niet te veranderen onder eigenschappen,omdat hier alleen nog maar het vakje ALLEEN LEZEN aanwezig is,en het vakje VERBORGEN is verdwenen.
  Wie kan mij misschien vertellen om het vakje voor VERBORGEN weer terug te krijg
 • Nooit geweten dat het mogelijk is om het vakje hidden weg te krijgen. Geen idee hoe dat terug te krijgen is dus. Maar wat je wel kunt proberen (en wat in principe zou moeten werken) is: ga via start>uitvoeren>cmd>OK naar een DOS-box en ga daarin naar de betreffende map met bestanden ([b:6d1d14b111]cd\[/b:6d1d14b111] en daarna [b:6d1d14b111]cd mapnaam[/b:6d1d14b111]). Type vervolgens [b:6d1d14b111]attrib -h *.*[/b:6d1d14b111]. Hierna zouden alle bestanden weer gewoon moeten zijn. Hoop dat het helpt.
 • Scan in elk geval je pc ook nog maar eens op virussen.
  Dit zijn dus typisch verschijnselen van het love letter virus.
  Je .jpg's zijn waarschijnlijk ook .jpg.vbs geworden en die ben je kwijt…
 • Yep, is het loveletter-virus.

  1. Blijkbaar heb je geen goede virusscanner. Je kunt hier een online scan uitvoeren:http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp . Dit gedaan hebbende zou ik eens ernstig gaan denken over het installeren van een virusscanner.

  2. Meer info over dit virus kun je hier lezen:
  http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/vbs.plan.a.html.

  3. Ik heb zelf, om dit soort virussen de pas af te snijden, de 'windows scripting host' verwijderd. Ik weet natuurlijk niet of jij deze nodig hebt, maar de meeste mensen gebruiken 'm niet en de-installeren dit gevalletje dan ook.
 • Count Uilesnor zegt het volgende:

  3. Ik heb zelf, om dit soort virussen de pas af te snijden, de 'windows scripting host' verwijderd. Ik weet natuurlijk niet of jij deze nodig hebt, maar de meeste mensen gebruiken 'm niet en de-installeren dit gevalletje dan ook.

  Dit klinkt mischien heel dom hoor,
  maar waar word dit voor gebruikt en
  waar kan ik het de-installeren!?!

  Ik hoor wel of ik me moet gaan schamen :oops:

  GR
  Paul
 • http://www.zdnet.com/products/stories
  eviews/0,4161,2568111,00.html

  Persoonlijk associeer ik daarnaast .vbs, .vbe. en .js met notepad en heb ik ook nog Script Defender van AnalogX draaien.
 • [i:09e4433689][b:09e4433689]hey

  nou ben weer wat wijzer!
  heb hem gedelete
  so far so good :lol:

  thnx
  Paul[/b:09e4433689][/i:09e4433689]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.