Vraag & Antwoord

OS Windows

autoexec.bat-config.sys-opstartfloppy

9 antwoorden
  • Na het uitvoeren van een “Clean boot” via het weghalen van de vinkjes welke staan voor de bestanden in de tab algemeen van msconfig/opstarten heb ik gemerkt dat de configbestanden C:\Autoexec.bat en Config.sys zijn verdwenen. De hamvraag is natuurlijk, hoe krijg ik deze weer terug. Volgens de HCC-woensdagmiddag helpdesk kun je deze bestanden van een andere com- puter overnemen, wat ik dan ook heb gedaan. Maar nu het volgende. Ik heb inmiddels gemerkt dat het opstarten van de PC met behulp van de opstart- diskette niet meer mogelijk is, wanneer je kiest voor opstarten met cd-rom ondersteuning. Hij blijft steken bij "Device Name: MSCD001"_ (met knipperende cursor) Ook na het maken van een nieuwe opstartdiskette is het resultaat hetzelfde. Volgens dezelfde helpdesk zou dit probleem opgelost zijn wanneer er weer autoexec.bat en config.sys bestanden op mijn PC zouden staan, jammer genoeg gaat die vlieger dus niet op. Ik gebruik Win98SE. Wie weet raad? Groeten, Con.
  • De opstart-bestanden op de diskette hebben [i:365f6de803]helemaal niets[/i:365f6de803] te maken met de bestanden op je harde schijf. Die worden immers tijdens het opstarten vanaf diskette niet eens gelezen. Dat is dus een onzinnig advies. Je zult de fout dan ook moeten zoeken in de autoexec.bat en/of config.sys op de diskette. Of in de hardware natuurlijk.... Ik weet niet wat er precies in je autoexec.bat op harde schijf stond, maar ook zonder moet de PC gewoon op kunnen starten. Meestal worden er wel reservekopieën gemaakt met bv autoexec.old of autoexec.bak. Zo ja, dan kun je deze hernoemen naar autoexec.bat. Maar is er een speciale reden waarom je daar niet zonder kunt? En werkt de CD-speler correct in Windows?
  • Alles werkt correct, inclusief mijn cd-rom speler, maar het niet kunnen opstarten met de opstartdiskette maakt me ongerust. Wanneer die niet werkt heb je volgens mij een serieus probleem. Con.
  • Tsja, maar daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Werkt die diskette wel goed als je daar een andere PC mee opstart? Zou je eens een diskette vanaf www.bootdisk.com kunnen downloaden en uitproberen. Weet je zeker dat de diskette goed is? En je diskette-station? Probeer een diskette op een andere PC te maken en probeer die in jouw PC.
  • Ik heb meer van die diskettes gemaakt en die werken op de tweede computer die ik heb prima. Op de "probleemcomputer" werkt het ook wanneer ik kies voor opstarten zonder cd-rom ondersteuning. :( Con.
  • Werk je CD speler nog wel naar behoren of heb je in de BIOS zitten rommelen? Kijk ff bij het opstarten of hij hem nog wel ziet.
  • De opstartdiskette die te maken was met behulp van TechwOrm.zip van de site www.bootdisk.com was de enige die werkte. De C:\Autoexec.bat en Config.sys die ik gekopiëerd van een andere computer laat ik nog maar even staan. Bedankt voor de tips. Groeten, Con.
  • [quote:6cc79a6da1="con f16"]De opstartdiskette die te maken was met behulp van TechwOrm.zip van de site www.bootdisk.com was de enige die werkte. De C:\Autoexec.bat en Config.sys die ik gekopiëerd van een andere computer laat ik nog maar even staan. Bedankt voor de tips. Groeten, Con.[/quote:6cc79a6da1] Als je autoecex.bat of config.sys kopieert van C: staan alle programma's te kijken naar C: en niet naar de op de flop aanwezige bestanden. Edit autoexec.bat en config.sys en hernoem alle c: naar a: 8)
  • De autoexec.bat en config.sys bestanden op de diskette kwamen niet uit de c:\ roots, de diskette heb ik gemaakt op de normale manier, m.b.v. "Software" en "Opstartdiskette maken". :wink: Con.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.