Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP + RAID controller

Peter Vooges
2 antwoorden
 • Ik heb op mijn nieuwe moederbord (Gigabyte GA-7VRXP) een raid controller. Het betreft een Promise MB fasttrack 133 Lite controler. Ik heb de twee schijven in het systeem, twee identieke 40 Gb 133 ATA schijven, keurig via de utility tot een Raid 0 systeem opgebouwd. Bij de installatie op de lege, gepartitioneerde maar niet geformatteerde schijven, vanaf de bootable XP CD, meld XP, dat er een medium voor massa opslag is gevonden en dat ik via F6 de diskette van de fabrikant kan gebruiken om de drivers te installeren. Die drivers komen van de CD die bijnhet moederbord zat en specifiek voor XP zijn. Ze staan op een diskette en op het moment dat XP daar om vraagt, plaats ik die disk. Ik krijg dan de mogelijkheid om een controler uit een rijtje te kiezen en selecteer dan bovenstaande. Vervolgens krijg ik de foutmelding dat door/in het bestand winxp\fasttrack.sys een fout (18) is gemaakt . Het gaat om regel 2108 in d:
  t\base\boot\setup\oemdisk.c
  Fasttrack.sys is één van de drivers op de diskette

  Vervolgens kan ik alleen nog maar afsluiten. Ik heb bij Gigabyte gezocht naar een oplossing maar niks gevonden (en ook bij Promise niet).

  Wie weet een oplossing
 • mmhh heb zelfde mobo = (denk ik) schijven

  tijdens install heeft XP mij niet uit zichzelf gevraagd om drivers te installeren die hij gevonden heeft.

  booten vanaf cdrom - zodra XP setup start - F6 indrukken kan je later de drivers inladen als XP daarom vraagt, plaats diskette van de fabrikant etc.

  mb lite bla bla bla.
  .
  Wellicht heb je de bestanden niet goed gekopieerd of beschadigd, als je wil kan ik wel "mijn" RAID diskette bestanden overmailen……

  dus roept u maar :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.