Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

activeren windows xp?

Anoniem
Jubutje
12 antwoorden
 • Hallo,

  Een tijd geleden kocht ik een merk pc met daarop windows xp home edition geinstalleerd, bij thuiskomst merkte ik dat ik windows xp vreemd genoeg niet hoefde te activeren…..

  Na een aantal dagen besloot ik de proef op de som te nemen en formateerde ik de harde schijf en zette opnieuw windows xp op de pc met de bijgeleverde recovery cd en wederom hoefde ik de boel niet te activeren…..

  als ik via start uitvoeren msoobe.exe /a uitvoert komt er op mijn scherm een leuk bericht dat windows xp al geactiveerd is hoewel ik dit nooit gedaan hebt……

  Ik dacht namelijk dat windows xp iedere maal opnieuw geactiveerd moet worden na herinstallatie (lees formateren) maar ik heb dit nog nooit moeten doen dus hoewel ik mijn pc al meerdere malen geformateerd heb en weer hersteld heb met de bijgeleverde recovery cd…

  Niet dat ik het erg vindt dat ik windows xp niet hoef te activeren bij het opnieuw formateren van de pc maar toch zal ik wel graag willen weten waarom ik windows xp niet hoef te activeren zelfs niet na formateren en herinstallatie…

  ik mag er vanuit gaan dat ik wel een legakle versie van xp heb!

  Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden…..

  MVG,

  Roberto
 • Hier kun je zien of je een legale versie hebt: http://www.microsoft.com/piracy/howtotell/
  Misschien is het zo dat de bedrijven die computers met een restore CD verkopen speciale afspraken gemaakt hebben met M$.

  Grtz,
 • VOlgens mij klopt dit volledig. Jouw recovery-cd is een image van een geactiveerde Windows. Aangezien je die op dezelfde computer installeert, klopt bijd e reboot van de werkende Windows, de hardwarechecksum volledig. Windows accepteert dat gewoon.

  Probeer em maar eens te installeren op een totaal andere pc. Dan zal na de reboot de Product Activering melden dat hij zich opnieuw wil activeren, en dat zal dan geweigerd worden.

  Veel recovery-cd's laten zich overigens niet op een andere pc installeren, maar dat terzijde.

  mvrgroet Edmond Varwijk
 • Ik heb hier een Aldi computer staan met hetzelfde verhaal, en ben hier zeer tevreden over… :D

  Ik vind het eigenlijk ook niet meer dan normaal, je betaald immers voor een goedwerkend/duur nieuw systeem dat goed moet draaien, mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan moet je alles toch weer opnieuw kunnen installeren,en dan toch zeker zonder de door Microsoft zichzelf toege-eigende monopolyinspraak?! :evil: nee, ben blij dat bedrijven recovery's tot aankooptoestand bijleveren.

  Verst
 • ondertussen heb ik er wel een netwerkkaart bijgezet………en productactivering zei niks
 • Volgens mij is het zo dat niet de hardwaresum, maar het id-nummer van je processor en/of bios van belang is, iedere processor heeft zo'n uniek nummer en kan derhalve makkelijk als controle-nummer gebruikt worden. Daarom is het niet mogelijk om winXP op een ander systeem te installeren dan waarop de eerste installatie is gedaan.
  Zoals in bovenstaande berichten staat, als je de hardware veranderd zou je dus niet meer kunnen installeren. Over het algemeen is bekend dat hardware nog wel eens verandert, maar de processor meestal dezelfde blijft. In voorkomende gevaleen dat de processor vervangen wordt, is men verplicht om contact op te nemen met MS om winXP weer e kunnen activeren…
 • Het verhaal klopt inderdaad. Sommige fabrikanten hebben afspraken gemaakt met Microsoft waardoor ook een schone installatie (dus géén image recovery, da's wat anders) bij voorbaat is geactiveerd. Dat lukt alleen wanneer tijdens de setup een string in de BIOS wordt gevonden die de PC identificeert. Als je diezelfde Recovery CD op een PC installeert die niet van die fabrikant afkomstig is, dan zal Product Activering niet plaats vinden. Elke PC van de fabrikant wordt echter wel herkend (mits je geen BIOS update uitvoert die niet door de fabrikant wordt geleverd).
 • Ik vind die beveiliging van dat activeren erg slecht, want heb het laatst voor elkaar gekregen om op 2 totaal verschillende pc's windows XP te activeren, en dan gewoon via internet he, het ging gewoon vlekkeloos. De enigste onderdelen die gelijk waren in bijde pc's waren: Seagate Hardisk van 40 GB, Netwerkkaart 10/100 MB/S , Voor de rest was alles totaal verschillend!
 • //frankst;

  ssst… :lol:
 • [quote:457ab54b07="Martijn Verstappen"]//frankst;

  ssst… :lol:[/quote:457ab54b07]

  Die versie van Windows, was de probeerversie hoor, en die staat op beide pc's al niet meer, er staan nu gewoon 2 legale versies op
 • Ja, ik heb ook een deurknop thuis… nou nou…
  Zo'n demo is natuurlijk wel even iets anders… dat is een dinky toy vergelijken met een normale auto… ze rijden allebei, maar bij de een kan je zo moeilijk in stappen.
  Overigens zijn er wel een aantal beproefde methodes om de zelfde XP op verschillende machines te installeren…
 • [quote:1824a7f5da="Jubutje"]Ja, ik heb ook een deurknop thuis… nou nou…
  Zo'n demo is natuurlijk wel even iets anders… dat is een dinky toy vergelijken met een normale auto… ze rijden allebei, maar bij de een kan je zo moeilijk in stappen.
  Overigens zijn er wel een aantal beproefde methodes om de zelfde XP op verschillende machines te installeren…[/quote:1824a7f5da]

  Tussen de 180 Dagen probeerversie en de echte versie zit nauwelijks verschil hoor, alleen wat fouten, en vergissingen hebben ze verbetert, maar dat activeren was toen in die probeerversie ook al gewoon geintergreerd. Ik moest hem toen ook 3 keer achter elkaar proberen te activeren op de 2 pc voordat hij geacepteerd werd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.