Vraag & Antwoord

OS Windows

XP stelt teleur, nu 98SE of ME?

Anoniem
Burmees
17 antwoorden
 • Ik ben niet erg enthousiast over XP en kan ook diverse hard- en software niet meer (goed) gebruiken en heb bovendien wat rare plotselinge veranderingen in XP. Dus XP eraf, nieuw oud Windows erop, maar welke? Is er iemand die beide heeft vergeleken/ weet welke van de beide OS de voorkeur heeft? Bij voorbaat dank voor de reactie!
 • 98 SE is een stuk stabieler dan M(eer)E(llende).

  Grtz,
 • Ik raad je ook 98 aan boven ME.
  Maar XP vind ik toch fijner dan 9x en ME. Heb je wel overal de laatste drivers voor e.d?
 • 98SE boven ME,maar er niks mis met XP zolang je maar zorgt voor de goede drivers,genoeg geheugen en minimaal 4GB aan schijfruimte.
 • Met iedereen eens hier. (tot dit bericht)

  WindowsXP op plaats 1 :lol:
  Als je geen "oude"hardware heb niks mis mee en heeeeel stabiel.

  Windows 98 se op plaats 2 :P

  Windows 95 op plaats 3 :D

  Linux op plaats 4 (en soms op plaats 3) :wink:

  Windows 3.11 op plaats 5 :o

  DOS op plaats 6 :oops:

  Windows ME op plaats 7 :evil:

  Met overige besturingssystemen heb ik geen ervaring
 • Helemaal mee eens! XP draait bij mij als een zonnetje en voor mijn hardware (camera) heb ik een dual-boot gemaakt met "98
 • [quote:91e069f445="MGSpecial"]98SE boven ME,maar er niks mis met XP zolang je maar zorgt voor de goede drivers,genoeg geheugen en minimaal 4GB aan schijfruimte.[/quote:91e069f445] Hmm, op een XP workshop werd mij zelfs verteld dat 1,5 GB voldoende is. Tja, maarre die 4GB is dus volgens mij veels te krap. Ik heb een test systeem gehad op zo'n harde schijf en met Office 2000, Photoshop en de brander software erbij, had ik zo'n beetje nog 300 mB geheugen vrij. Je wilt niet weten hoe dat werkt. Overigens gebruikte ik XP Pro. Binnenkort ga ik het weer installeren (dual boot). Ik gebruik nu WIn98SE op die machine en ik moet zeggen, werkt toch wel iets sneller dan WinXP. Maarre ook ik vind WinXP prettiger werken dan Win98. Helaas maak ik gebruik van wat oudere printers (Deskjet 710C, Laserjet IIIp) en scanner (Scanjet 5p). En daar kan Win98 dus beter mee overweg dan WinXP.
 • [quote:471f89a692="Hans.Vosman"][quote:471f89a692="MGSpecial"]98SE boven ME,maar er niks mis met XP zolang je maar zorgt voor de goede drivers,genoeg geheugen en minimaal 4GB aan schijfruimte.[/quote:471f89a692] Hmm, op een XP workshop werd mij zelfs verteld dat 1,5 GB voldoende is. Tja, maarre die 4GB is dus volgens mij veels te krap. Ik heb een test systeem gehad op zo'n harde schijf en met Office 2000, Photoshop en de brander software erbij, had ik zo'n beetje nog 300 mB geheugen vrij. Je wilt niet weten hoe dat werkt. Overigens gebruikte ik XP Pro. Binnenkort ga ik het weer installeren (dual boot). Ik gebruik nu WIn98SE op die machine en ik moet zeggen, werkt toch wel iets sneller dan WinXP. Maarre ook ik vind WinXP prettiger werken dan Win98. Helaas maak ik gebruik van wat oudere printers (Deskjet 710C, Laserjet IIIp) en scanner (Scanjet 5p). En daar kan Win98 dus beter mee overweg dan WinXP.[/quote:471f89a692]Ik heb zelf 3,5 GB waarvan ongeveer 2GB in gebruik is (kan die lekker swappen),maar oudere hardware geeft soms problemen,vandaar dat een Dualboot nog niet zo gek is.
 • ME is echt k#t ja!
 • Conclusie: Maak een dualboot met XP en W98, zoals @l. Is in jouw geval de beste oplossing…
 • Wat mij niet bevalt: niet meer te gebruiken: Corel Draw 9 (is volgens leverancier & helpdesk niet geschikt); NERO 5 werkt niet goed; ben plotseling CD & CDRW speler kwijt; sinds firewirekaart soms bij afsluiten van programma's spontane herstarten van het systeem; verschillende spelen zijn niet meer te gebruiken; software van scanner (Umax Astra 1220U) niet meer te gebruiken. XP vindt ik verder wel ok.
 • Dan doen wat al eerder aangegeven is,je zelf rot zoeken naar drivers of een dualboot of gewoon 98se weer. suc6
 • Ik heb wel zo veel mogelijk alle updates van drivers en software gehaald, maar dingen die niet geschikt zijn gemaakt voor XP krijg ik niet meer aan de praat. Dus ik ga toch maar terug naar W98SE. Bedankt voor alle suggesties!!
 • weet helemaal niet wat jullie tegen ME hebben…….

  heb het op een van mijn pc's al een eeuwigheid zonder ook maar een probleem lopen.
  schijnbaar kan niemand een systeem naar behoren installeren en onderhouden hier?
 • Ik draai al 1,5 jaar ME, en zonder problemen! Het hele systeem draait als een zonnetje. Het is dat ik XP fijner vind werken, meer opties en functies, maar met ME is niets mis…
 • [quote:23b6e8c59d="Draayertje"]Ik draai al 1,5 jaar ME, en zonder problemen! Het hele systeem draait als een zonnetje. Het is dat ik XP fijner vind werken, meer opties en functies, maar met ME is niets mis…[/quote:23b6e8c59d]

  Helaas kan niet iedereen die mening met jou delen. Zelf zweer ik op Windows 2000 pro.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • XP zit standaard vol met de spy-ware, waarvan ik het gevoel heb dat de grootste comp-softwareleverancier van de wereld niet de wet op de Privacy van home-users aan het schenden is.

  Tevens heeft B. Gates hun best gedaan om het te verbergen, hetgeen bij mij impliceert dat ze wel degelijk weten wat ze aan het doen waren en bij voorbedachte rade weten welke gevolgen het heeft.

  Niks remote-support, gewoon echte connecties openen bij booten waarbij eerder gebruik wordt gemaakt van de mogelijke breedbandverbinding dan noodzakelijk is en er zaken het internet opgaan, die je eigenlijk niet wilt.

  Dat is XP.

  ME heeft dat ook. Ook daarin is getracht het e.a. te verbergen. Uit m'n hoofd probeert WinME als eerste te connecten met een IP-adres uit de 192-range, bij nader onderzoek bleek dat die connect naar een website die voor marketingdoeleinden, zaken verzamelt.
  Ik meen dat het de SSDPSRV-service betrof en ook "lekker onder water".

  Ik heb momenteel WinXP en WinME dualboot en getracht die connectie-pogingen die plaatsvinden bij het booten van de OS'en te voorkomen. ME was wat vriendelijker door te zeggen vooruit je mag internetten en je mag emailen.
  XP echter heeft een policiy dat als je niet meedoet zoals B.Gates het zou willen, je Internetfunctionaliteit ergens gedisabled wordt, of dat je Emailbestanden na 3 dagen vanuit de *.CABinetfiles overschreven worden met standaard-outlook bestandjes van 36 Kb.
  Resultaat: dus weg Email.

  Hetgeen impliceert dat je via XP gedwongen wordt zaken zodanig in te richten zodat er toch "mensen kunnen meekijken".

  Tja, maar voor de rest werkt het bij mij perfect en ook onder een oudere machine. Voor XP geldt toch vaak:
  - Installeer de laatste firmware-upgrades voor je Hardware-pieces
  - Installeer de juiste drivers
  Dan werkt het allemaal, ophet bovenstaande nagelaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.