Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Niet booten in veilige modus

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik kan niet opstarten in de veilige modus.

  Als ik Windows 98SE opstart en vervolgens via F8 de keuzeopties voor het opstarten tevoorschijn haal, en vervolgens kies voor "veilige modus" dan krijg ik een scherm met met de melding "Windows 98 setup annuleren". Kies ik hiervoor, dan blijkt dat windows niet in veilige modus maar in de normale modus opstart.

  Hoe los ik dit op? Blijkbaar staat ergens een verwijzing naar een afgebroken setup van windows 98 en kan ik daardoor niet in de veilige modus opstarten. Wie weet hoe ik dit kan oplossen?
 • Sorry hoor, misschien ben ik te bemoeizuchtig. :wink:
  Maar waarom wil je in de veilige modus opstarten?
 • Wat je kunt proberen is het volgende:
  Open m.b.v. een tekst-editor (zoals notepad) het bestand msdos.sys
  (het is slim om eerst van msdos.sys een backupje te maken, je weet tenslotte maar nooit :-? ).
  Voeg de regel:
  BootMenu=1
  toe onder het kopje [Options].
  Als je de PC vervolgens herstart, wordt deze altijd gestart met het bootmenu, waarin de optie "Veiligmodus" aanwezig is.
  Als je de regel weer verwijdert, start de PC weer op zonder het bootmenu.
  ps. Laat de regels beginnend met ; staan, anders krijg je andere problemen.
 • Ik zal dit straks thuis uitproberen. Maar is er volgens jullie geen andere oplossing?

  Spiderned, om even op je vraag antwoord te geven: in het geval dat Windows 98SE door een verkeerde installatie van een programma of een virus vastloopt en ik niet meer normaal kan opstarten (wat me natuurlijk nog NOOOOIT gebeurd is :wink: ) is het handig als ik via de veilige modus de boosdoener kan verwijderen. Nu moet ik in normale modus zo'n programma of virus verwijderen, wat soms niet lukt. dat houdt dus in dat de opstartdiskette eraan te pas moet komen om Windows opnieuw te installeren. Zo dit is een uitgebreid antwoord op je korte vraag.

  Groeten
 • Als je de SHIFT-toets indrukt (en houdt) tot het Windows-logo is verschenen, dan zou Windows automatisch in de veilige modus moeten starten.
 • Sorry, heb geen antwoord op je vraag echter het antwoord van Binary lijkt me wel wat. Anders: Backup al je data en format…->opnieuw installeren maar
 • Dankzij jullie antwoorden kon ik Windows weer in veilige modus opstarten. Helaas niet voor lang, want hetzelfde euvel deed zich vorige week weer voor. Inderdaad tijd voor een format c:

  In ieder geval bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.