Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win98SE en Windows 2000

Anoniem
Binary
15 antwoorden
 • Mijn werkgever gaat over op windows2000. Ik ben echter genoodzaakt om er ook windows98 naast te houden in verband met software die alleen geschikt is voor windows98. Op mijn laptop draait nu win98SE. Hoe regel ik het zo dat na de installatie van windows2000, beide OS-en bruikbaar zijn?

  Verder vraag ik mij af of Activesync van microsoft ook onder windows2000 draait. Misschien de bekende vraag naar de bekende weg, MS op MS, maar je weet maar nooit.
 • Als ik het goed begrijp wil je een dualboot (win98 + win2000)

  Heb je nog een lege partitie over op de harde schijf?

  Ja, istalleer dan gewoon windows 2000 op die partitie (cd erin en booten van cd)
  Nee, maak ruimte of formateer de harde schijf maak nieuwe partities aan en installeer dan eerst win98 daarna win 2000

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Dat is makkelijk zat, maar wat zorgt dan voor het dualbooten, oftewel: hoe kan ik een keuze maken?
 • Als je eerst Win98 en daarna Win2000 installeert maakt Win2000 een boot scherm waar je gedurende 30 seconden een keuze kunt maken tussen Win98 en Win2000. Je hoeft hier dus zelf niets aan te doen. :D

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Super,

  Thanx
 • Activesync heb ik onlangs nog op een 2000-systeem geïnstalleerd, werkt prima. Weet je overigens zeker dat die software niet onder 2000 draait?
 • De software waar ik het over heb is een zelfgemaakt pakket. Het is een stukje software dat een leverancier ons ter beschikking heeft gesteld om bepaalde machines mee in te stellen.Uit een test is gebleken dat de software niet werkt onder windows 2000. Helaas is ook de leverancier failliet en is er dus geen andere (eenvoudige) weg terug.

  Verder heb ik ook de ernstige zorg dat onze systeembeheerder alles gaat afgrendelen na de introductie van win2000. Dus moet ik een achterdeurtje open houden.
 • Mmmmm, er is dus een systeembeheerder, er is bekend dat jij naast Win98 ook W2K moet hebben, maar er is niet bekend hoe een Duall-Boot installatie gedaan moet worden….Dan zal het met het dichtspijkeren ook wel meevallen :wink:
 • Geef die systeembeheerder maar een lollie.
  Een systeembeheerder 'beheerd' het systeem zodat iedereen er optimaal mee kan werken. :roll:
 • [quote:a5a30e8a08="Jubutje"]Geef die systeembeheerder maar een lollie.
  Een systeembeheerder 'beheerd' het systeem zodat iedereen er optimaal mee kan werken. :roll:[/quote:a5a30e8a08]

  Een systeembeheerder beheert inderdaad het systeem zodat iedereen er optimaal mee kan werken, maar ook optimaal kan [b:a5a30e8a08]blijven[/b:a5a30e8a08] werken. Dat houdt dus in dat zo veel mogelijk onrechtmatig gebruik en rotzooi aan banden gelegd moet worden. Dat gaat dus uitstekend met Windows 2000.

  Kortom, als ik bij jullie systeembeheerder was zou ik het programma nog eens goed testen op Windows 2000 (desnoods de compatibiliteitsmodus instellen) en overgaan op Windows 2000 (of XP) professional.
 • Hopelijk schop ik niemand tegen de schenen, maar onze systeembeheerder is ook de boekhoudster, of eigenlijk andersom. Dus: te weinig tijd en vooral te weinig interesse om het systeembeheer goed te doen. Wel veel verstand van netwerken en Exact, maar absoluut niet van besturingssystemen. Problemen worden opgelost door scandisk te draaien ( en dan uitgebreid) en daarna defragmenteren. Blijkt het later aan iets anders, de virusscanner te liggen. Dit alleen maar om te laten zien dat zij hier niet al te veel kaas van heeft gegeten. Met problemen word je dus het bos ingestuurd en kun je het zelf uitzoeken. Op zich vind ik dit niet erg, ik vind wel een oplossing, maar als onder w2k alles dichtgezet wordt, dan kan ik het wel vergeten. Ook daarom wil ik er dus w98 naast houden. En ook omdat mijn pakketje besturingssoftware echt niet loopt (onze systeembeheerder krijgt het althans niet aan de praat).
 • Je geeft zelf al aan dat je systeembeheerder niks van OSen weet, dus dat (goed) dichtspijkeren zal haar zeker niet beter afgaan, GPO opzetten is niet iets wat je ffies in de pauze doet ofzo, dit goed gedaan te worden. Het feit dat ze dat pakketje niet aan de praat krijgt zegt dus ook niet zoveel.
 • Gewoon aan je manager voorleggen : jullie hebben dat pakket nodig, en dus moet er dual boot komen of 1 pc met 98 omdat pakket draaiende te houden en een voorziening dat er een uitwijkmogelijkheid is als de win98 het niet meer doet.
 • Ik heb alleen een laptop als PC. Die neem ik mee onderweg als ik naar een klant ga. Meestal moet ik daar een machine programmeren of opnieuw instellen. Ik moet dus de machinesoftware kunnen gebruiken (draait alleen onder w98) en op kantoor moet ik op het netwerk kunnen via w2k. Dat is dus mijn situatie.
 • Dan dus gewoon een dualboot maken door W2K te instaleren, als W98 er al opstaat wordt de dual-boot optie automatisch aangemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.