Vraag & Antwoord

OS Windows

XP ellende ( een hoop..)

6 antwoorden
  • Gisteren slaat ineens de computer vast.. Bij de herstart kom ik in het opstartmenu van w98. Voer scanreg uit. Lukte niet. (Er kon niet eens iets achter C> worden ingetypt..) Alle bestanden ontbraken. XP (upgr.) CD boot niet op. Uiteindelijk met de veilige modus wel. Opnieuw installeren/ herstellen werkt pas na formateren HD... Vervolgens blijkt de 1 x gebruikte Product Key niet meer te werken. ( inmiddels per telefoon opgelost.) Internet doet het nu dan wel weer. Maar bijv. Outlook lijkt geheel verdwenen...(wel geinstalleerd.) HD's worden wel met het opstarten herkend maar niet in XP. Hoe krijg ik dat weer werkend ?? :evil:
  • Had je soms een dual boot ? Vage problemen overigens! Wat bedoel je precies dat je HD's niet herkend worden in XP?
  • Geen dual boot. W98 > xp-upgrade. Er missen HD's ( alleen C wordt herkend) Bij het opstarten, verschijnt (in het zwarte scherm) keurig de primaire slave, die wordt niet in XP herkend.. Ook de Raid-controller werkt niet.. ( heb het geprobeerd met boot va. CD en F6 en de meest recente drivers, maar ik kan geen arrays creeeren.) Schijven worden daar wel herkend.. Wat je zegt vage problemen.... :evil:
  • [color=blue:b61da3db20]Het lijkt mij dat e.e.a. te maken heeft met je raid-controller. Misschien heb je hier wat aan:http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/310264/1/25 [/color:b61da3db20]
  • Het heeft inderdaad met de RAID -controller te maken. Ik krijg de HD's ( via RAID) [b:8cca752526]NIET[/b:8cca752526] herkend in XP. Zodra ik de HD's van plaats verwissel herkent XP ze wel. ( en is de inhoud ook gewoon te zien en te gebruiken.) Helaas kan ik zo niet profiteren van die handige extra IDE poorten op mijn mobo MSI-K7. Had dat juist om die reden gekocht...
  • Hoera het is gelukt.. Eerst alle kabels los gemaakt. Software geinstalleerd. (start met XP cd > f6 > Fast build Promise Technology. herstart.) HD's aangesloten. Arrays gemaakt. In XP Config.scherm > Hardware toevoegen > (ja, apparaat al aangesloten) toen de STANDAARD promise tech. driver geinstalleerd en ineens verschenen de HD's in XP.... pfffffffff :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.