Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Verplaatsen Documents and Settings in Windows XP

andre.dierick
13 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik documents and settings in Windows XP kan verplaatsen van mijn C partitie naar mijn E partitie?
 • kan niet.. is een vast pad wat windows gebruikt om documenten en spul opte slaan wat veel al betrekking heeft tot windows. het is in principe een stukje van je windows directory, want het moet op dezelfde partitie staan als windows
 • Waarschijnlijk het settings gedeelte dat roet in het eten gooit. Ik kan me herinneren dat het verplaatsen van my documents in Win ME en 98 geen probleem was. Maar ik geloof dat er wel tweaks bestaan om de standaard opslaan directory te wijzigen.
 • Voor w2k is er wel een workaround zie Q236621 maar daar ben ik zelf nog mee aan het klussen. Lijkt erg simpel maar lukt nog niet echt. Iemand een suggestie?

  Suf trouwens van MS om een besturingssyteem installatie te bakken die systeem en data op een partitie zet, zelfs voor een standalone.

  Edwin.
 • Er is maar één nette manier om die map te verplaatsen, en dat is door de installatieprogrammatuur te vertellen dat de map elders moet staan. Maar dat moet je bedenken vóór dat je 2000 of XP installeert.
  De koninklijke weg:
  in de map support / tools op de win2000 install CD staan een aantal utillities en teksten. Die zullen ook binnen XP aanwezig zijn. Daarin staat beschreven hoe je een unattended install kunt doen. Als voorbereiding daarvoor moet je een unattend.txt aanmaken. Alle opties die je daarmee kunt besturen staan beschreven (ik heb de CD niet bij de hand, anders zou ik concreter kunnen zijn met bestandsnamen). Ook staat beschreven hoe je zo'n unattended install moet uitvoeren. En één van de opties die je kunt instellen is:de locatie van de settings etc. map.
  Alleen heeft deze werkwijze één nadeel: je moet er op voorbereid zijn als je wilt gaan installeren (maar waarvoor zijn anders de bijgeleverde documenten gemaakt) en anders herinstalleren.
  Succes met de beslissing. Maar ik zou het zelf niet aandurven onder 2000 of XP de registry gaan hacken, zelfs onder 98SE lukte dat niet volledig en moest ik terug naar een backup. Ook werken de tooltjes zoals COA2 van ZDnet niet helemaal correct in dit geval.
  André
 • Sterker nog net geprobeerd en met wat proberen werkt het.

  Edwin
 • Is het mogelijk wat duidelijker te zijn, wat heb je geprobeerd?
  André
 • Ja hoor. Alles draait om een soort sript bestand winnt.txt. Dit zet je op een a: flop en als de CD erin zit dan check setup of dit script er is. Zo ja dan volgt hij dit. Normaal gebruik je een tooltje wat met w2kserver wordt meegeleverd maar ik heb op internet verschillende opzetjes gezien. De optie die je nodig hebt is profilesdir= ….

  edwin.
 • [quote:267bd4a43b="Road-Runner"]Ja hoor. Alles draait om een soort sript bestand winnt.txt. Dit zet je op een a: flop en als de CD erin zit dan check setup of dit script er is. Zo ja dan volgt hij dit. Normaal gebruik je een tooltje wat met w2kserver wordt meegeleverd maar ik heb op internet verschillende opzetjes gezien. De optie die je nodig hebt is profilesdir= ….

  edwin.[/quote:267bd4a43b]Oke voor WinNT werkt het misschien maar voor Windows XP??? Kost waarschijnlijk veel tijd om dat allemaal goed werkend te krijgen. Het probleem is inderdaad dat data en settings op een partitie staat. Weet jullie toevallig of het mogelijk is om automatisch, laat we zeggen 1 keer per week, je documents directory te backupen met een windows script? Misschien automatisch zippen ofzo….? Dus vanuit een script een programma besturen.
 • Plaats van je D&S folder staat in de registry onder:

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
  "Personal"="E:\"
  "Cache"="E:\\Temporary Internet Files"

  en voor iedere 'nieuwe' gebruiker:

  [HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
  "Personal"="E:\"
  "Cache"="E:\\Temporary Internet Files"
 • Het werkt voor Wimdows2000. Weet ik zeker, heb de installatie net afgerond. Het is op de zelfde manier beschreven voor XP (dat lijkt immers als twee druppels water op 2000).
  Alleen zoals al gesteld: het gaat alleen als je van te voren vóór installatie dat bestandje even aanpast.
  Resultaat is dat er na installatie van applicaties meer dan de hierboven aangegeven 2 sleutels wijzen naar de nieuwe lokatie. En alleen die twee keys aan passen is echt niet voldoende. Zo staat de map óók genoemd in HKLM sleutels. Als je het handmatig doet moet je tenminste alle keys aanpassen waar de text application data in voorkomt. En dan is het de vraag of er geen doorverwijzingen hebben plaats gevonden. Daarnaast wordt de lokatie in binary tekst opgenomen, en die kun je moeilijk vinden laat staan wijzigen
  Dat is ook de reden waarom ik aangaf dat het ondoenlijk is om achteraf alle key waar de lokatie in voorkomt aan te passen.
  Maar als je graag een instabiel systeem overhoud (krijg je toch nog de kans om het in een keer goed te doen)….


  André
 • Klopt. Zelfs het register editen levert geen resultaat op want dat lukt alleen als er nog helemaal niets is geinstalleerd anders sla je vast en zeker ook nog ergens een ini file over. En als er toch nog niets is geinstalleerd kun je het beter meteen goed doen weet je ook zeker dat je later geen verrassingen krijgt.

  Edwin
 • misschien is dit niet helemaal wat je zoekt maar het lijkt zo simpel:

  Klik met de rechtermuisknop op het symbool 'mijn documenten' en kies voor eigenschappen. Kies dan voor verplaatsen en selecteer daar het path waar je de documenten wilt hebben. Dit is wel enkel voor je documenten en dus niet voor al de andere bestanden onder documents & settings

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.