Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe IPC$ afzetten?

4 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een probleempje met mijn computer. Ik draai thuis een netwerk tussen een computer op windows me en een computer op windows xp. Sinds ik een infectie heb gehad op mijn hele netwerk van de populaire worm Nimda, en deze met moeite uit mijn netwerk gekregen heb, is er iets gebeurd met de windows xp shares. Wanneer ik via de computer, draaiend windows me, een map probeer te openen op mijn computer, draaiend op windows me, is er zo een soort van beveiliging dat gebruikersnaam en paswoord registreert dat mij de goede gang van zaken belemmerd: IPC$ Dit blijkt om een soort van share te zijn die zich in de windows xp shares bevindt. Op internet vond ik reeds "zogenaamde" oplossingen voor dit probleem : zelfde gebruikersnaam en paswoord toepassen voor zelfde gebruikers over heel het netwerk: Paswoorden moeten overeen komen. Maar ik draai reeds op elke computer dezelfde gebruikersnaam. Weet iemand raad? Kan ik IPC$ afzetten en wat zijn de gevolgen voor mijn security? Heeft dit probleem enige relatie met Nimda? alvast bedankt Tom
  • Wanneer er gevraagd wordt om naam en wachtwoord voor de share IPC$ ben je kennelijk niet bekend bij de XP-computer. Ben je als gebruiker aangemeld (toegevoegd) onder [b:6e64e5f456]lokale gebruikers en groepen[/b:6e64e5f456]? IPC$ is juist nodig voor het delen van mappen en bestanden; dus uitzetten kan niet zomaar.
  • Bekijk de volgende link eens even: [b:bdea7993a5]http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q312031[/b:bdea7993a5] en vervolgens deze: [b:bdea7993a5]http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q318751[/b:bdea7993a5] Zo moet je er toch wel uitkomen, dacht ik zo.
  • Ik zal er mijn hoofd eens een keer over breken. Bedankt voor je informatie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.