Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Format Win2k

fring
4 antwoorden
 • Nadat ik gister laat in de nacht, een Format op C: (mijn os schijf) heb uitgevoerd. Heb ik vanochtend win2k weer op de schijf gezet. Ik had eerst DualBoot maar ik gebruikte het niet en kon de ruimte wel beter gebruiken.
  Win2k zit inmiddels weer op de pc, maar ik heb problemen met de partitie.
  Ik heb in mijn computer 2 schijven 1 van 45gig en 1 van 60gig. die van 60gig is nog in zn geheel te benaderen want die heb ik niet in partities gedeeld, want dit is voor video bewerking.

  Het probleem zit hm in de 1ste schijf van 45gig, die heeft 2 partities. De eerste partitie is 5gig en de 2de 40gig. De part. van 5gig is de ruimte die ik voor programma's gebruik en de 2de part is voor mn documenten, en de klein aantal spellen die ik op dit moment speel.

  Nu zijn er 2 problemen:

  [b:79f756ea26]1:[/b:79f756ea26]De eerste partitie van 5gig, is nu nog maar 2gig. Dit komt omdat ik in Dos (de echte 6.22) format heb gedaan, en dus weer op fat16 zit ipv fat32.
  [b:79f756ea26]2:[/b:79f756ea26]De 2de part. van 40gig, is niet meer te vinden in "deze computer" voor de format had deze schijf gewoon de fat32 indeling.

  Hierop heb ik natuurlijk 2 vragen:

  [b:79f756ea26]1:[/b:79f756ea26]Kan ik weer terug naar fat32 zonder een nieuwe format? Want tijdens de install van win2k vroeg windows niet of ik een fat16/32/ntsf indeling wilde uitvoeren. Ik heb de cd opgestart mbv de "bootdisks" die op de cd staan. Daar heb ik gewoon de schijf (nog een keer) op fat geformateerd.
  Omdat ik misschien in de toekomst een ander os op de schijf wil zetten, is ntsf geen optie. Graag wil ik weer naar Fat32 zodat de part. weer 5gig wordt.
  [b:79f756ea26]2:[/b:79f756ea26] Ik kan niet meer bij de 40gig part. komen, hoe kan ik er voor zorgen dat ik weer bij de part. kan komen, zonder! dat ik de schijf moet formateren. Want er staat te veel kostbare informatie op! Deze part heeft ook de fat32 indeling.

  Ik stond er van te kijken, dat ik na de format de 2de part. (40gig) niet meer kon bereiken! Want dit is me nog nooit gebeurt, en is al meerdere keren goed gegaan. Het is wel de eerste keer dat ik de win2k cd mbv de disks opstart, maar het lijkt me niet dat dat het probleem is.

  Hoop dat jullie het andwoord weten.
 • probeer partion magic 7 ,daarmee kun je partities veranderen met behoud van je os
 • Hoi,

  Ga via Programs/Administrative tools naar de diskmanager. Via deze tool kan je van de 40Gb een partitie maken en er een drive-letter aan toekennen.
  Voor het extenden van je eerste partitie, heb je vrees ik toch een applicatie als PartitionMagic nodig. Dit tenzij, je Windows2000 opnieuw zou installeren. Zo ja, dan zou ik dit vanaf cd doen en tijdens de setup netjes de partities definiëren.

  Succes.

  Groeten,
  Gerard
 • Als je de opstartdiskette van W9x gebruikt, zie je dan wel de partitie van 40 GB? Indien niet, dan vrees ik dat iets ernstig mis is gegaan.

  Volgens mij kun je gewoon met fdisk (van Windows 95 of hoger, en indeling voor grote schijven=Ja) of met partition magic, die C: partitie opnieuw indelen. Wel afblijven van die andere partitie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.