Vraag & Antwoord

OS Windows

Uitdagende probleem met windows !!

27 antwoorden
 • Ik heb het volgende "vreemde" probleem. Op mijn PC is windows 2000 geinstalleerd, en werkte altijd goed. Mijn vrouw heeft iets met een screensaver gedaan (waarschijnlijk iets geinstalleerd) en sindsdien gebeurd het volgende. Mijn computer start op, en gaat meteen naar de slaapstand Ik kom niet eens in de bios terecht, dus kan daar ook niks mee doen. Opstart diskette heb ik ook al geprobeerd, maar niks werkt. Hoe kan ik alsnog mijn PC uit de slaapstand halen??
 • Als ie al direct in de slaapstand gaat -> Wat heeft windows hier dan mee te maken?
 • Nou het verhaal begint met de spanning erop..... machine loopt zijn hardware af.... leest de bios... gaat dan software laden..... Dus in deze volgorde werkt de computer ALTIJD.... Probleem: Machine gaat in slaapstand na het aanzetten..... een bios zoals je nog weet van de alinea hierboven is bereikbaar tot aan het moment hij zijn software gaat laden.... Nu kunnen er 3 dingen aan de hand zijn..... 1. een veel gemaakte fout, gebruikers kunnen hun BIOS niet bereiken doordat ze of te kwistig met de toetsen omgaan om in die bios te komen of, omdat mensen te laat zijn met het indrukken.... mocht je dan nog niet in de bios komen ga dan naar 2. ;-) 2. Je hebt een softwarefout die dus in staat is een stukje in de BIOS te herschrijven dat betekent dat er software op terechtgekomen is die dit veroorzaakt.... ga dus vooral goed na welke software er laatst opgekomen is... 3. Er is een hardware storing.... (wat mij het meest onwaarschijnlijk lijkt) Kunnen overigens maar 2 dingen zijn.... je video kaart of je monitor... (tip: verwijder ze.... en installeer ze opnieuw.. Test de beide spullen los van elkaar... dus een andere monitor op de machine... of een andere videokaart... nooit samen verwisselen want zo ontdek je nooit welke van de 2 het probleem veroorzaakt....)
 • Kun je misschien opstarten in de veilige modus?
 • Bedankt voor jullie antwoorden.. Ik kan ook niet in de veilige modus de computer benaderen. Hij gaat de slaapstand in zodra ik de computer opstart, dus nog voor de bios-biepjes!!!
 • Euh... wat heeft je vrouw dan precies gedaan? Misschien je harde schijf eruit en in een andere pc en kontroleren op een 4-us! Wel mee opletten....
 • Tja dan is er toch een hardware storing..... als de machine al in slaapstand valt voordat de bios piept... enneh je spreekt over piepjes??? dat zou namelijk wijzen op een grafische kaart/ram defect....
 • NEE, hij zegt: dus nog voor de bios-biepjes!!! . Misschien idd toch een hardware probleem, of een 4us dat zijn bios aanpast. Vandaar mijn vraag.
 • Mijn vrouw heeft iets met een screensaver gedaan, maar wat weet ze ook niet? kan het ook aan de stroomvoorziening liggen, dat het te weinig stroom geeft? Is er geen enkele manier om in het bios te komen??? Als ik de hard disk in een andere PC plaats, geef het dan geen problemen met de andere PC?
 • Ik was met mijn post iets te snel, ging er van uit dat het een notebook was, voor een notebook heb ik het volgende gezien: daar was de batterij helemaal leeg (of denkt power management dat). Daar hielp het volgende: haal de batterij er uit (netspanning moet er ook af zijn). Even koffie gaan drinken (niet te snel, moet tenminste 15 minuten duren). Batterij er weer in, daarna de netvoeding er op, weer even wachten dan pas de PC weer aanzetten. Redenatie er achter: ergens in de hardware wordt bijgehouden hoe vol de batterij nog is. Als de batterij leeg is (of bijna) geeft power management aan de hardware de opdracht om de boel dicht te gooien. Door het boven aangegeven recept te volgen worden de chipjes die dat besturen gereset. Denk er wel aan: wil het werken moet je de tijd nemen. Misschien twee kopjes koffie? Als de reset niet volledig is moet je weer opnieuw beginnen! Lijkt misschien ver gezocht, maar ik heb het zien werken. Geen garantie natuurlijk dat het jou probleem oplost, maar het is de moeite waard om te proberen. Werkt het niet heb je in ieder geval wat aan RSI preventie gedaan. :lol: André
 • Misschien moet je het batterijtje op je moederbord maar even lospeuteren en weer terugszetten. Op deze wijze wordt je bios gereset en wordt bij de volgende start de standaard instellingen geladen.
 • Krijg je nu wel of geen beeld? Die slaaptstand vind ik een beetje verwarrend. Niet de Bios zien maar wel precies weten wat het systeem doet, ... Het lijkt er gewoon op dat het systeem niet opstart of dat Windows ziet, geen video, dus geen Windows (het gunstigste geval dus ...).
 • Lekkere vrouw heb jij
 • Tja, ik heb een lekkere vrouw, maar dat terzijde ;-) Ik heb al een nieuwe videokaart en geheugen geprobeerd, maar helaas. Heb ook de batterij eruit gehaald (zeker meer dan 2 uur lang), maar dan mocht ook niet baten. Dus nogmaals, bij opstarten geen beeld, geen biosgeluidjes, maar gaat meteen in de slaapstand (led lampje knippert meteen na opstarten). Heel vreemd allemaal.
 • Haha, laat die details van je vrouw maar ff hierbuiten... Komt hij wel in Windows of dat niet?
 • [quote:d79cc9da8e="Sporting Dog"]Mijn vrouw heeft iets met een screensaver gedaan (waarschijnlijk iets geinstalleerd) en sindsdien gebeurd het volgende.[/quote:d79cc9da8e] Conclusie 1: vrouwen en computers...;) Conslusie 2: don't get married :lol:
 • [quote:8c036198ce="Sporting Dog"]Ik heb al een nieuwe videokaart en geheugen geprobeerd, maar helaas. Heb ook de batterij eruit gehaald (zeker meer dan 2 uur lang), maar dan mocht ook niet baten. [/quote:8c036198ce] Die 2 uur is niet de oplossing. Gewoon een bios reset doen gaat vaak via een jumper. Anders heeft het geen zin als je een keer echt in de problemen zit, zoals nu. Als je een ISA videokaart hebt (en misschien dat het ook min of meer geldt voor PCI), dan zal zo'n kaart meestal wel beeld gaan geven als de computer okay is. In alle andere gevallen heb ik zelf nog niet de oplossing gevonden, behalve dan zo'n echte reset van de Bios.
 • Het klinkt goed, maar kan je het ook makkelijker uitleggen?
 • Ik hoop dat er dus een reset jumpertje op het moederbord zit. Of te vinden via de handleiding of zelf op zoek gaan. Meestal gecombineerd met de jumper om het wachtwoord van de Bios te wissen. Ik heb zelf een aantal keren meegemaakt dat een PC volledig vast kwam te zitten (geen beeld en zo), terwijl er achteraf niks aan de hand was of niks te vinden was. De tijdelijke vervanging van de videokaart (door een ISA VGA kaart) bleek dan de oplossing.
 • Da's best een heel gedoe, of niet?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.