Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootmagic probleem

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb even een paar vraagjes over bootmagic.

  Omdat Bootmagic het niet deed op mijn NTFS partitie (waar win XP op staat) heb ik een primaire fat32 partitie hiervoor aangemaakt er daar BootMagic op gezet. Dat gaat goed, maar ik kan niet meer in mijn BootMagic Configuratie komen omdat de partitie op hidden wordt gezet.
  Hoe kom ik toch bij mijn BootMagic configuratiescherm?
  De opstartflop werkt niet want er staat geen besturingssysteem op de partitie.

  Kan die partitie gewoon verwijderen, of raakt mijn mbr dan beschadigd?
  En hoe kan ik die dan weer herstellen zodat XP weer wordt opgestart?

  George
 • Je kunt opstarten met een Bootfloppy met Fdisk er op? Dan kun je met Fdisk de FAT32 partitie op [i:0bd288d80f]Actief[/i:0bd288d80f] zetten. Zelfde kan met bv Partition Magic als je dat hebt. Of met een BootMagic rescue-disk als je die hebt gemaakt. Er zijn nog wel wat mogelijkheden, maar één van deze zal toch wel lukken?
 • Het probleem is dat ik een FAT partitie voor XP heb gemaakt, bootmaic erop heb gezet. Vervolgens is hij op 'hidden' gezet.

  Als je hem op 'active' zet werkt de opstartflop van bootmagic niet en in xp kan ik de partitie ook niet meer benaderen.

  Als ik de partitie verwijder ben ik bang mijn MBR te beschadigen.

  Dat wil ik graag voorkomen, maar ik wil ook van bootmagic af en de mbr weer herstellen.
 • Maar begrijp ik nu goed dat je op die FAT32 alleen BootMagic hebt staan, maar géén Windows? Wat is het nut daarvan? BootMagic hoort te worden geïnstalleerd binnen Windows. Maar als je een FAT32 partitie er op hebt geplaatst zonder dat de PC is ontploft, dan moet je hem er toch ook weer zo af kunnen halen? En als WinXP dan nog niet wil starten, dan doe je gewoon: booten vanaf WinXP CD, druk op F10 totdat het Recovery Console verschijnt, log is als Administrator en type [b:e5129a61fe]fixboot[/b:e5129a61fe]. Je bootbestanden (en eventueel ook het MBR) worden weer hersteld, zodat WinXP weer gewoon start.
  Maar (uit nieuwsgierigheid) waarom installeer je op die FAT32 geen besturingssysteem?
 • Hoe kom ik in de Recovery console. Mijn PC boot namelijk niet van de CD.

  Hoe kom ik daar als ik niet van de CD kan booten. Ik heb wel het opstartprogramma van XP, zes diskettes.
 • Misschien moet je het volgende maar eens proberen:

  Zorg voor een opstartflop, met daarop fdisk. Dit mag (moet misschien wel) een oude versie zijn, win98 of ouder denk ik. Start je computer op met deze flop. Vervolgens fdiks intikken, je krijgt nu een partitie-progje. Als het goed is kun je hiermee je partitie unhiden. Misschien moet je op nieuw opstarten, doe dat dan weer met de flop. Vervolgens tik je in:[code:1:7460219d68]sys c:[/code:1:7460219d68]

  Je hebt nu weer een basis dos, om je fat32 schijf op te starten. Ik denk dat je nu meteen bootmagic aan moet passen, om te zorgen dat je kunt booten naar je fat32 schijf. Vervolgens weer fdisk starten en de partitei weer hiden, zodat win XP weer wil starten.

  Er is een mogelijk probleem: fdisk herkent de NTFS-schijf waarschijnlijk niet. Ik hoop voor je dat die daar verder ook niets mee doet. Jij moet er in ieder geval vanaf blijven.
 • Het is verholpen.
  Ik heb de partitie verwijderd met Partition Magic.
  Toen was mijn mbr natuurlijk beschadigd, maar met fdisk /mbr was het zo weer verholpen.
  Ik ga nu mijn NTFS-partitie van XP omzetten naar FAT32 in Partition Magic, want mijn einddoel blijft toch een dualboot tussen Win XP en Redhat 7.3
 • Met XP en RH heb je al twee bootmanagers (ntloader en lilo), waarom zou je Bootmagic willen gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.