Vraag & Antwoord

OS Windows

Terminal Services (win2000 server) en Printers....

Anoniem
vdh
8 antwoorden
 • Hoe kan ik lokale printers van clients die inloggen op de windows2000 server via terminal services, het best configureren. Het gaat hier namelijk om een dos programma dat over TS gaat draaien. Het moet voor het dos programma mogelijk zijn om lokaal te printen naar lpt1 en lpt2. Dit doe je uiteraard door net use te gebruiken. Maar ik neem aan dat ik de printers eerst moet toevoegen aan de TS zodat het een soort van netwerk printers worden. Daarna kan ik ze waarschijnlijk verbinden via " net use lpt1 \\SERVERNAAM\PRINTERNAAM

  Is dit de goede manier of heeft iemand nog tips….


  alvast bedankt
 • [quote:b305468e15="tijnie"]Hoe kan ik lokale printers van clients die inloggen op de windows2000 server via terminal services, het best configureren. Het gaat hier namelijk om een dos programma dat over TS gaat draaien. Het moet voor het dos programma mogelijk zijn om lokaal te printen naar lpt1 en lpt2. Dit doe je uiteraard door net use te gebruiken. Maar ik neem aan dat ik de printers eerst moet toevoegen aan de TS zodat het een soort van netwerk printers worden. Daarna kan ik ze waarschijnlijk verbinden via " net use lpt1 \\SERVERNAAM\PRINTERNAAM

  Is dit de goede manier of heeft iemand nog tips….


  alvast bedankt[/quote:b305468e15]
  Deze olossing is goed. Zorg er wel voor dat de printer die geshared is voldoet aan de DOS 8.3 regel. Dat houdt in dat zijn share naam niet langer mag wezen dan 8 characters. De correcte wijze [b:b305468e15]net use[/b:b305468e15] te gebruiken is:
  NET USE LPT1: \\SERVERNAAM\PRINTERNAAM (max. 8 characters!!!!)
 • Het werkt inderdaad…..maar helaas maar voor 1 sessie. Als er de volgende dag een nieuwe sessie wordt aangemaakt wordt de sharing naam van de lokale printer op de server veranderd. Om een voorbeeld te geven. Als je de eerste keer inlogd is de share naam bonprint. Ga je uit TS en start je nieuwe sessie op dan wordt de share naam automatisch bonprint.2 .

  Hoe kan dit nu weer ?
 • Gebruik de optie (parameter) persistent ?
 • Het probleem met het dos printen is nu gelukt ! Alleen heb ik op een andere client het probleem dat de printer niet automatisch wordt meegenomen naar de server.
  Dit gebeurd wel bij alle andere clients. Als de client dus lokaal bijvoorbeeld een HP Laserjet III heeft dan wordt hij op de server automatisch toegevoegd (bv HP Lasertjet III\naamclient\session #). Dit doet hij bij deze client dus niet. Ik heb ook specifiek aangegeven dat alle printers van de pc moeten worden meegenomen naar de server.

  Iemand een idee?
 • Het is wel leuk om te weten hoe je het probleem in DOS nu hebt opgelost.
 • Ik had het probleem van het dos printen opgelost door eigenlijk niks te doen. De server veranderde de share namen van de printers niet meer, dus dan blijft het net use verhaal gewoon werken.
 • Ik heb het printen en het werken van het programma nu helemaal lopend. Alleen heb ik nog een probleem met de stabiliteit van het dos programma wat in de TS sessie draait. Het programma heeft wel eens de neiging om geheel te bevriezen. Reageert niet meer op toetsaanslagen e.d. De enige remedie is dan de sessie afsluiten en opnieuw starten. Heeft er iemand ervaring met het runnen van dos applicaties in TS?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.