Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows start alleen nog in veilige modus na installatie

14 antwoorden
 • Ik heb m´n PC helemaal leeggehaald, opnieuw 2 partities aangemaakt en vervolgens Windows geïnstalleerd. Tot zover gaat alles goed. Maar de machine start steeds op in de veilige modus. Ook na 3 x herinstalleren. Hij doet dit zowel bij windows 95 als bij windows 98. Weet iemand wat er aan de hand is?
 • Wordt er automatisch opgestart in de veilige modus, of krijg je eerst het menuutje waarin je ondermeer voor gewoon, veilige modus en dos kunt kiezen? Beetje meer info, graag.
 • [quote:47b81f2cf2="water"]Wordt er automatisch opgestart in de veilige modus, of krijg je eerst het menuutje waarin je ondermeer voor gewoon, veilige modus en dos kunt kiezen? Beetje meer info, graag.[/quote:47b81f2cf2] Ik krijg inderdaad eerst dit menu. In de normale modus opstarten lukt niet, dan herstart de PC. Als ik vanuit dit menu nergens voor kies start windows na enige tijd zelf in de veilige modus. Als ik via de opstartdiskette opstart kom ik ook in de veilige modus terecht.
 • Waarschijnlijk heeft windows problemen met je hardware. Kijk eens in de systeemmap (start>instellingen>configuratiescherm>systeem) of er bij de hardware uitroeptekens staan. Als dit het geval is betekent dat waarschijnlijk dat de juiste drivers niet zijn geinstalleerd.
 • Als je nieuwe partities aanmaakt heb je dan ook daadwerkelijk alles eerst weg gehaald? Vaak wordt hier nogal eens iets vergeten. Eerst alle patities wehalen... pc uit... ook stekker... vervolgens weer alles op nieuw aanmaken. Ook zou ik toch even je hardware nakijken. eventueel tijdelijk vervangen door andere hardware, netwerkkaart eruit en zo... en bij de installatie van Win eerst standaard instellingen nemen.
 • [quote:7caf17b303="water"]Waarschijnlijk heeft windows problemen met je hardware. Kijk eens in de systeemmap (start>instellingen>configuratiescherm>systeem) of er bij de hardware uitroeptekens staan. Als dit het geval is betekent dat waarschijnlijk dat de juiste drivers niet zijn geinstalleerd.[/quote:7caf17b303] Dit heb ik nagekeken, maar er staan geen uitroeptekens en ook geen gele vraagtekens.
 • Heb je geheugen bijgeplaatst ? Wat jij daar beschrijft lijkt erg op het fenomeen van het overschrijden van de 512MB grens in Win95/98. Eddy
 • [quote:25a6d726bb="Eddy X"]Heb je geheugen bijgeplaatst ? Wat jij daar beschrijft lijkt erg op het fenomeen van het overschrijden van de 512MB grens in Win95/98. Eddy[/quote:25a6d726bb] Alles geprobeerd, maar nog geen resultaat. Ik blijf proberen, wie nog een heldere ingeving heeft... Erik.
 • Beetje drastisch, maar wie weet: Haal alle randapperatuur uit je computer cq loskoppelen. Kijken of Windows wel goed start. Als dat het geval is, één vooéén weer aansluiten. Mogelijk veroorzaakt één apperaat de hele ellende.
 • Ander OS.....
 • [quote:2863314215="solarize1966"]Ander OS.....[/quote:2863314215] Ook geprobeerd. Randapparatuur is eraf. Bij de setup gaat het mis. Als de bestanden gekopieerd zijn start de PC opnieuw op en config. bestanden worden bijgewerkt, scherm met "De eerste sessie van Windows wordt voorbereid" verschijnt, PC start nogmaals op, weer config. bestanden bijwerken en naar scherm "De eerste sessie van Windows wordt voorbereid" en hier stopt de setup. Als ik de PC dan opnieuw opstart krijg ik (logisch) het menu met Normaal, veilige modus etc. Dit heb ik geprobeerd met W95 en W98 en beide met hetzelfde resultaat.
 • Mijn inziens blijven er maar twee mogelijkheden over. Een te snelle timing van het geheugen in het bios, probeer de default instellingen eens; of een defekte geheugenmodule. Eddy :( :(
 • Je heb de schijf gepartitioneerd, dan heb je uiteraard ook geformateerd. Gaf de schijf tijdens formateren BAD sectors op??
 • [quote:2434aaec66="spiderned"]Je heb de schijf gepartitioneerd, dan heb je uiteraard ook geformateerd. Gaf de schijf tijdens formateren BAD sectors op??[/quote:2434aaec66] Dit is dus de derde mogelijkheid Eddy :roll:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.