Vraag & Antwoord

OS Windows

register is rommeltje

Anoniem
Boei
9 antwoorden
 • Hallo!
  Toen ik problemen had met een dll-bestand van mcafee en ik dat niet wist op te lossen probeerde ik mcafee opnieuw te installeren. Toen dat niet lukte (ook verwijderen niet) heb ik maar de hele map verwijderd. Dat was misschien niet zo slim, maar goed.

  Toen regclean en regcleaner gedraait. Tijdens het opstarten geeft win98se nog steeds aan dat hij dingen mist in (system of win(weet niet meer)).ini en in het register.
  Ik weet niet waardoor mcafee problemen kreeg en was bang dat het met een virus te maken had.

  Hoe krijg ik de boel nu een beetje schoon?

  groet
  bb.
 • probeer mcafee eens opnieuw te instaleren help vaak.

  Greetz Mike
 • zonder de exacte foutmeldingen kunnen we je niet echt helpen

  je zou nog een scanreg /fix kunnen proberen (denk niet dat t veel zal helpen), maar zoals al geschreven liever de exacte foutmeldingen
 • Data backupen, Format c: en re-install……Is rigoreus maar het is anders zoeken naar een speld in een hooiberg :cry: wat waarschijnlijk meer tijd kost, als enige alternatief zou je nog een analyze proggie erop los kunnen laten á la Norton Windoctor. :roll:
 • Precies liever geen schone installatie (hoewel het misschien toch weer eens tijd wordt.
  Gewoon verwijderen gaat niet meer, repareren ook niet.

  precieze foutmelding kan ik nu ook vergeten, want het programma kan niet meer starten en dus niet zover komen dat 'ie een foutmelding geeft.

  Waar ik een beetje op hoopte, is een combinatie van programmaatjes die je pc weer herstellen schoonmaken en ordenen als je na verloop van tijd een hele zooi programma's hebt geïnstalleerd en (deels) verwijderd (zoals mcafee nu).

  Zoniet, dan wordt het toch een avondje installeren :-/
 • Ikzelf heb zeer goede ervaring met Ontrack Fix-It Disk Utilities. Deze kan register bestanden, programmas en links tussen elkaar controleren en herstellen.
 • Ga op zoek naar bestanden met de string "McAfee" er in. bijv.system of win(weet niet meer)ini. Slop die regels er uit.
  Haal ook uit het register (met regedit), de verwijzingen naar McAfee.


  Fokke
 • Misschien handige tip voor in de toekomst…..gebruik een proggie waarmee je image van je harde schijf kan maken, zodat je bij dit soort problemen gewoon de image terugzet :wink:
 • Bedankt voor de tips!
  Ik geloof dat ik toch een schone installatie doe. tiseenbende.
  (Maar ik eerst nog wel even testen of het wat scheelt als de mcafee-strings verwijder (-:)

  Image maken. vaak gehoord, geen kaas van gegeten!
  Is daar een licht programmaatje voor?
  groeten
  BB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.