Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Missing file na virusscan, windows doet vaag :|

Anoniem
spiderned
13 antwoorden
 • Nadat ik gister mijn virusscanner heb laten draaien omdat ik last had van een irritant worm virus, gaf windows een foumelding na het aanmelden voor het netwerk. Niet EEN keer, maar een stuk of 10:

  "Windows cannot find sptf".exe"
  This program is needed for openeing files of type 'Application'.

  Daarna kan ik dus NIETS meer opstarten, alleen dingen als "deze computer" en "find" maar ook geen regedit oid.

  Ik heb via het LAN al opnieuw een virusscan gedaan (mcafee met laatste update) en die kon alleen een sub7 trojan vinden, en daarna kreeg ik nog steeds de foutmelding.
  Ook op FTPfind.com kan ik dit programma niet vinden.
  Op mijn pc had ik ook nog een "sptf.txt" en "sptf***.dll" deze heb ik nu in een zipfile op een aparte schijf gezet en uit c:/windows verwijderd, maar dit heeft ook niets uitgehaald.
  In de txt stond iets van "all Canadian hackerz call you to join us, F*ck those NG-Packers" ofzo, vaag, met allemaal l33t taal.

  Ik zit te denken aan een virus maar :-? Ik kom er niet meer uit!! :( :(
 • Oke, het was dat )*#@&^(&@^(@&$ Yaha worm K*T virus :evil:
  Misschien een idee om daar een "FAQ" topic van te maken?
  Ik was namelijk niet echt de eerste met een vraag als deze :roll:
 • Zou kunnen dat Yaha heb toegeslagen. Op ZDNet hebben ze een tool waarmee je deze worm weer van je comp kan halen.
  je kunt m hier downen: http://www.zdnet.nl/downl.cfm?id=18681
  Misschien dat dat helpt…
 • Huh, ja, dat was het dus, dat zei ik al..
  Maar, nog 1 probleempje..
  Mijn e-mail is -peep-ing traag of werkt zelfs helemaal niet (op pc die yaha had) maar boven (geen yaha) werkt het gewoon normaal.
  Dat is sinds een dag of 3, en zo lang heb (had :)) ik het virus ook :o

  [UPDATE]
  Oh, dat komt door slakn.. ehh quicknet. De mailserver is overbelast door allemaal mailtjes met virussen erin.. 8) :lol:
  [/UPDATE]
 • Dit virus schijnt inderdaad zich te nestelen in excutable files, net als klez kan het inderdaad schade aanrichten en richt zich vooral op virussofware en firewalls. Ik heb hier zelf ook al een paar keer last van gehad. Het virus zetelt zich in de prullebak directory. (d:\recycled bijv.)
  Doordat hij zichzelf steeds opnieuw opstart komt doordat hij het register niet met rust laat: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\exefile\shell\open\command\
 • ik zelf gebruik o.a. een f-prot virusscanner die ik vanaf schijf "schoon" opstart. ik heb het ook gehad dat ik niet meer in mijn register kon komen en niet eens meer mcafee kon installeren. Ook housecall werkte niet meer…
 • Sommige mensen zullen het denk ik echt nooit leren.

  Ik heb nog nooit een virus binnen gehaald.
  De laatste dagen krijg ik zo'n 15 virusmeldingen als ik mijn e-mail ophaal.
  Bij mij komen ze er niet door.

  Ik heb ALTIJD nav aanstaan; heb altijd mijn firewall aanstaan en het belangrijkste………..
  Ik gebruik GEEN Outlook express, maar Eudora.
  Is namelijk veel veiliger.
  Ik zie om me heen dat heel veel mensen virussen in hun pc hebben, maar hoe komen ze er dan aan.

  Ik snap het echt niet.
 • eudora is inderdaad minder een doelwit van virusmakers dan (microsoft outlook), maar het gaat om het adresboek. Jij zal ook wel bij een icq/outlook/msn gebruiker in het adresboek staan. Daarom krijg je die virussen binnen.
  Een vriend van mij heeft ook nav, maar die is wel enkele keren met klez besmeerd…

  Ik zelf gebruik nu ook eudora en met outlook hield ik al nooit een adresboek bij…
 • maar het gaat niet alleen om de adressen die je in je contact list hebt staan. Kijk het w32 klez virus zoekt je hele HD na op virussen, ook de directory waar OE de ontvangen mailtjes opslaat…

  iedereen krijgt soms wel een mailtje van een vriend/vriendin, die al weer 30x geforward is, er staan dan soms wel meer danl 100 mailadressen in die het mailtje al weer ontvangen hebben, open bijvoorbeeld maar eens een mailtje in OE, klik er dan met de rechtermuis knop op, en dan op ''eigenschappen, dan op de tab ''details'' en dan op ''bron van dit bericht'', daar zie je dan alle adressen staan in een soort txt formaat, klez spoort dit ook allemaal door en gaat dan met die adressen random een berichtje maken.

  ik zelf heb het ook al eens ondervonden, een meisje die ik wel ken stuur
  de mij eens een mailtje met dit klez virus, maar ik heb haar mailadres niet, en zij mijn mailadres ook niet, maar dit kwam alleen maar omdat mijn mailadres een keer in een forwarded mailtje voorkwam die op haar computer stond…

  als je echt safe wil zijn moet je ervoor kiezen dat alle gelezen en verwijderde mailtjes direct worden verwijderd bij het afsluiten van OE… maar jah, dan ben je alles direct wel weer kwijt.

  ik denk dat als iedereen eens wat voorzichtiger is met mailtjes ed, er veel minder virusproblemen waren. kijk iedereen denkt altijd van: NOU DAT OVERKOMT MIJ NIET HOOR!! (had ik eerst ook wel, maar ik weet nu wel anders) :lol:
 • nou, ik heb al 18 jaar een computer en zo'n 8 jaar internet en heb nog NOOIT een virus BINNENGEHAALD.
  Natuurlijk komen die dingen aan via mail en diskettes, maar verder komen ze bij mij niet.

  BTW, je firewall (Zonealarm) rename al automatisch *.exe en andere uitvoerbare programma's dus zal je ze moeten renamen om ze te kunnen draaien.

  En idd, kennissen van mij hebben ook NAV draaien, en daar kwamen ze ook binnen, maar die hadden Outlook.

  die virussen maken namelijk gebruik van een beveiligingslek in Outlook en die zit niet in Eudora.
  dus het heeft helemaal niks met je adresboek te maken, daar word naar gezocht door het virus, maar kan dat alleen als het virus al BINNEN is.
 • Lekken hebben ze allemaal: Outlook, Outlook Express, Internet Explorer. (en ook de alternatieven) Maar omdat er nog steeds mensen zijn die te #$#$%$%$ zijn (sorry ik mag niet schelden, heb het X woord zelf al afgedekt) om om de zoveel tijd eens Update van Microsoft uit te voeren en daarnaast een paar tientjes voor een virusdefinitie abonnement of een goede gratis virusscanner up-to-date houden hebben we nu deze infectie. Het Ya-weetikveel virus kan alleen maar verder als je het laatste jaar hebt zitten slapen (of te veel chatten in plaats van …) want met de geupdate versies van die hele riedel hierboven kan dat virus niets meer (tenzij je er op dubbel klikt, maar wie heeft dan ook uitstaan om alle bekende extensies niet te laten zien, en wie is zo ver van de werkelijkheid om overal maar op te dubbelklikken?) Zelfs Nimda duikt weer op. En als ik dan zie hoeveel geld wél uitgegeven wordt aan de snelste Pentium, de beste grafische kaart, de snelste brander, zo kan ik wel door gaan……
  André
 • Ik ben het helemaal met Andre eens. :roll:
 • Ik heb ook last gehad van het YaHaa virus. Ondanks ik alle update's erop heb zitten en ondanks een firewall en virusscanner. Dat is dus ook niet heilig.
  Het yahaa virus heb simpel kunnen verwijderen met onderstaand proggie:
  http://www.bitdefender.com/download/download.php?file=AntiYahaa.scr

  Als het goed is werkt het meteen, maar het kan zijn dat je de volgende register sleutel nog handmatig moet aanpassen:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\exefile\shell\open\command\

  George.

  PS: Op http://www.virusalert.nl/ staat veel info.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.