Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Back-up meerdere gebruikers

None
6 antwoorden
 • Elke maand maak ik een back-up van verschillende mappen op mijn Windows XP harde schijf. Zoals ik dat nu doe, is dat nogal omslachtig, want er zijn 3 gebruikers, van wie ik van alle persoonlijke mappen (favorieten, mijn documenten etc.) een back-up wil hebben. Tevens wil ik altijd de gedeelde map back-uppen. De complete back-up maak ik op een rewritable cd-rom, die via het interne Roxio brandprogramma van Win XP wordt beschreven.

  Voorheen kon ik wel een batchbestandje maken dat automatisch een aantal taken achter elkaar kon laten verrichten. Onder Windows (XP) zou ik eigenlijk niet weten hoe dat moet.

  Wie weet hoe ik alle te back-uppen mappen/bestanden automatisch klaar kan laten zetten in de wachtrij om deze weg te schrijven op de cd-rw. ?
 • schedule? ken geen prog, maar vind handmatig toch zowiezo het best gaan.

  maar je kunt voor een backup toch ook een apparte partitie aanmaken, is dat niet makkelijker dan elke keer opnieuw branden/wissen?
  Zelf gebruik ik de partitie met Xp niet voor mijn gegevens, dus hoef alleen maar om de x-tijd te recoveren…
 • [quote:e440b583e5="Martijn Verstappen"]
  maar je kunt voor een backup toch ook een apparte partitie aanmaken, is dat niet makkelijker dan elke keer opnieuw branden/wissen?
  Zelf gebruik ik de partitie met Xp niet voor mijn gegevens, dus hoef alleen maar om de x-tijd te recoveren…[/quote:e440b583e5]

  Alleen is bij het gebruik van een partitie het nadeel dat als je HD er mee kapt, je je backup ook kwijt bent….
 • Nee Martijn Verstappen, jouw tip is niet ECHT handig. Mijn harddisk (4 maanden oud) crashte dus 2 maanden geleden. Stel dat ik jouw tip zou hebben gevolgd, dan was ik nu alles kwijt. Gelukkig had ik wel wat r.w.-schijfjes met de meest belangrijke gegevens.
  Waarom is jouw tip niet echt goed? Een partitie is niet anders dan een ander gedeelte van dezelfde harde schijf, en als die kapot gaat is het bijna onmogelijk om jouw andere partitie te benaderen. Dus maak je een GOEDE back-up NIET op een partitie van dezelfde harde schijf.
  Overigens geeft het gebruik van een andere partitie nog geen antwoord op de vraag hoe nu snel een aantal mappen achter elkaar te kunnen back-uppen.
  Ik blijf kijken of er een slimme oplossing komt voor mijn vraag.
 • Even slim doen dan maar:
  Batchfiles werken onder ALLE Windowsversies! :D

  Maak een nieuw tekstbestand, noem deze nogwat.BAT (extensie is belangrijk, mag geen TXT oid staan)
  Bewerk dit bestand (r.muis op bestand -> Edit/Bewerken)

  xcopy "c:\documents and settings\gebruiker\*.*" c:\wachtrij /s

  let op de aanhalingstekens.. als directorynamen in het commando meer dan 8 karakters is of spaties bevat moet je aanhalingstekens gebruiken.

  /s is overigens voor de subdirectories… xcopy /? voor meer opties.

  enz.
  etc.
  and so on.

  Batchfile maken is leuk hobby'en weet ik nog… :wink:

  Zou moeten werken. Hoe je de bestanden automatisch in de CD-brand wachtrij van XP krijgt ben ik ook nog niet achter, maar je hebt ze, als de batchfile goed werkt in ieder geval in 1 mappie staan…. dus met de hand moet het zeker lukken. Ik hoop dat je het een beetje snapt, anders mag je me best nog wat vragen over batchfiles…
 • Bedankt voor deze uitgebreide tip. Als ik het goed begrijp, doe je dit alles in een dosvenster? Het zijn volgens mij nl. allemaal dos-commando's. En hoe werken lange bestandsnamen onder dos? Ik werk met Windows-XP home.

  Gr. Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.