Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP ADSL verbinding, en Zonealarm

Anoniem
pbl
15 antwoorden
 • 1. Weet iemand hoe ik XP in moet stellen dat er automatisch bij het opstarten ook verbinding (Lan) maakt wordt met adsl, ging in W98 automatisch nu niet meer. Snelkoppeling in "opstarten werkt ook niet "

  2. Na het installeren van zonealarm krijg ik geen verbinding meer, zonealarm was zo ingesteld dat IE en Outlook toegang hadden.
  Heb inmiddels ZA verwijdert

  Wie weet de oplossing ?
 • 1. Als je gebruik maakt van ADSL via je Ethernet kaart, dan is de verbinding in principe altijd in de lucht, je hoeft geen extra handeling te verrichten om internetverbinding te maken. Voorbeeld: start pc op, ga naar command prompt, tik in: PING 195.64.65.25 (of een andere DNS server op internet) en je móet in principe replies krijgen, mits je kaart goed werkt. Zonder dus eerst apart verbinding te hoeven maken. Wat je wil kan dus gewoonweg niet, het werkt namelijk al :)

  2. Ik niet, ik ken ZA niet.
  Ik gebruik de beste dedicated firewall ter wereld. 8)
 • Ping lukt niet, als ik de verbinding handmatig start dan lukt het wel.

  Computer is ingesteld voor LAN verbinding en in Virtiueel pariculier netwerk staan de gegevens voor de ADSL verbinding.
  Alles is ingesteld zoals de hcc helpdesk mij verteld heeft.

  alleen automatisch verbinden als outlook start lukt nog steed niet, bij win98 wel.

  Weet u de instelling voor Zone Alarm of welk firewall prog. gebruikt u?
 • Wat je onder Windows XP bij zonealarm ook toegang tot internet moet geven is Generic Host Process for Win32 Services. Anders zal internet/email niet werken. Heb je deze ook toegang gegeven of alleen iexplore en outlook ?
 • Ik gebruik een "hardwarematige" firewall ( http://www.jonkers.nl/iconnect ) op basis van Linux. En zoals gezegd, ZoneAlarm ken ik niet.

  Het spijt me, ik heb (nog) geen ervaring met VPN verbindingen naar ADSL modems toe (je hebt MXstream zeker ? :) ), alleen met "normale" ADSL configuraties. :oops: Het soort dat ALTIJD online is zonder extra handelingen.

  Zou het niet om een instelling in Outlook kunnen gaan? Welke versie gebruik je?
 • Outlook 2002 (10.2627.2625)
 • Uit het bovenstaande begrijp ik dat er sprake is van één PC aan het internet (via ADSL). Als dat niet zo is, geef dat dan aan want dan klopt het onderstaande verhaal niet.
  Als het wel zo is, geldt dat ondanks het feit dat je communiceert via een ethernet kaart, je bij zowel Internet als Outlook (en Outlook Express) aan moet geven dat je altijd je standaard verbinding moet kiezen. En dat is de VPN dialer naar het Alcatel modem (dus de externe toegangsverbinding die je volgens het HCC recept hebt aangemaakt). Je programmatuur weet namelijk nadat de verbinding is gemaakt niet meer dat er een ethernet kaart tussen PC en modem zit. Dus ook het kruisje weghalen bij "ik heb een LAN verbinding".

  Succes, en laat het even weten,
  André
 • Waar staat dat X ik heb een Lan verbinding?
 • Dat staat er als je een Wizard gebruikt om de connectie met het Internet te maken, en dat staat er (op een iets andere manier) als je aangeeeft dat je je standaard verbinding alleen wilt kiezen als je een LAN verbinding hebt (bij Eigenschappen Internet).
  In alle gevallen moet dus staan: ALTIJD MIJN STANDAARDVERBINDING KIEZEN (en dat is dan de externe toegang die de connectie met het ADSL modem maakt).

  Is het nu wel duidelijk?
  Anders hoor ik het wel,
  André
 • Dat is duidelijk, stond al zo ingesteld
 • Probleem opgelost? Ik raak de weg een beetje kwijt!
  Andre
 • Probleem is nog niet opgelost, de tip van het x stond al ingesteld voordat ik mijn vraag bij het forum stelde.
 • Als je in Outlook op Verzenden/Ontvangen drukt maakt hij géén verbinding ??? Dat is nl. dé manier, en niet dat wanneer je Outlook *opstart*, dat 'ie dan al direct verbinding maakt… tenminste ik ken niemand die dat zou willen… of toch? (jij??) :wink:
  Kun je eens stap voor stap uitleggen hoe je nu dan die verbinding maakt??
  Ga je naar Properties van My Network Places en 'enable' je de betr. connectie handmatig ofzoww…?
  Is het nu een Outlookprobleem of een Windows probleem? Wees alsjeblieft wat langdradiger in je antwoorden, anders blijf je van die vervolgvragen krijgen en geen directe oplossing . . . :-?
 • Want alleen dan weet ik het hopenlijk zeker zodat ik niet meer onzekere vragen hoef te stellen, André
 • Omdat er 5 verschillende personen gebruik maken van de pc wil ik dat M Outlook automatisch opstart en dat er ook gelijk een verbinding met hccnet wordt gemaakt.
  In W98 had ik dat geregeld door Outlook en Adsl verbinding in de map "opstarten" te plaatsen.
  Nu in XP start Outlook automatisch op maar maakt geen verbinding, ook niet als ik op "alles verzenden/ontvangen" druk.
  Ik moet apart de hccnet verbinding activeren door in de map Virtueel Particulier Netwerk op Hccnetverbinding te drukken(deze staat als snelkoppeling op het bureaublad).
  Alle instellingen van de lan-en hccnetverbinding zijn correct in gesteld.
  Of het aan XP of Outlook ligt weet ik niet.
  Als ik nu de de hccnetverbinding in de map "opstarten" plaats werkt dit ook niet.
  Ik zal misschien wel de 1e zijn die dit zo wil hebben, maar het is voor de andere gebruikers wel handig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.