Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win NT - Command.exe heeft te weinig conventioneel geheugen

EnZynko23
13 antwoorden
 • In windows NT workstation 4.0 heeft een cmd.exe prompt bij mem/c te weinig conventioneel geheugen voor Exact voor DOS.

  Het lijkt er op dat dit komt doordat een aantal stuurprogramma's dubbel worden ingeladen: COMMAND (in Conventioneel geheugen dubbel) en DOSX (nu uitgeschakeld, maar voorheen 1x in conventioneel en 1x in UMB).

  Voor zover ik weet zijn config.nt en autoexec.nt goed ingesteld.

  Wie o wie kent dit probleem en/of weet een oplossing? Reacties worden zeer op prijs gesteld!
 • Voor exact moet je de config.nt opzoeken. Deze staat in c:\winnt\system32. Hier moet je je files ophogen naar 80 of iets van 100… Dus "files=80". Hierna zal exact werken. Wel even zorgen dat als je wil printen je je LPT poort af vang… NET USE LPT1 \\servernaam\printer_sharenaam
 • Ik neem aan dat je hier al hebt gekeken ?

  http://www.exact.nl/docs/BPWebSite.asp

  Ik weet uit ervaring dat Exact voor DOS minimaal 580 Kb conventioneel geheugen vrij wil hebben, als je dat hebt moet het in principe werken.
  Ik weet wel dat het lang heeft geduurd voordat Exact voor DOS onder Windows NT door hunzelf goed werd ondersteund (helpdesktechnisch dan)
 • Heel hartelijk bedankt voor de reactie!

  Exact geeft zelf aan dat het aantal files minimaal 65 moet zijn; om toch nog zo veel mogelijk conventioneel geheugen vrij te hebben heb ik 'm dan ook EXACT daarop ingesteld…….

  Meer files = minder conventioneel geheugen, en
  minder conventioneel geheugen = vaker "FROZEN" (dus vastlopen).

  Meer ideeën ?
 • Is er niemand anders meer die hier iets nuttigs over weet te zeggen?
 • Ehh…. ja!
  Bij mijn weten is dat met [b:c31b168898]buffers=[/b:c31b168898] zo en niet met [b:c31b168898]files=[/b:c31b168898]
  Maar zeker weten doe ik het niet :lol:
  Files kun je dus gewoon op 100 zetten, buffers zou ik laag laten, 15 of misschien zelfs 10.
  DOS=HIGH,UMB staat er ook in hoop ik?
  Hoeveel geheugen heb je eigenlijk vrij??
 • Dat van die files/buffers zou je wel eens gelijk in kunnen hebben: ik heb nu beide zo laag mogelijk…..

  Op zich heb ik niet weinig vrij: om en nabij de 619 kB , maar andere PC's in het netwerk, waarmee Exact niet vast loopt, hebben net een of twee kB meer vrij en daar gaat alles nét goed….

  Met name bij intensieve opdrachten als Sorteren en dergelijk (ik weet niet zo heel erg veel van Exact zelf) bevriest 'ie…..
 • CONFIG.NT va. "werkende" pc kopiëren?

  Eigenschappen Snelkoppeling -> Geheugen, beetje spelen met deze settings…. kopieer anders de snelkoppeling va. een werkende pc….

  De pc's waarop het goed gaat draaien ook met Windows NT ? Als de configuratie op alle pc's hetzelfde is zou je geen problemen moeten hebben eigenlijk… dat sorteren waar je het over hebt, dat gaat dan op de ene pc goed en op de andere niet; is de probleempc dan ook HETZELFDE aan het sorteren, of maakt iedere client als het ware gebruik van andere bestanden? Als dat zo is zou je eens kunnen herindexeren en reorganiseren binnen Exact… het pad binnen Exact voor deze functies ben ik ff kwijt… :lol: Ik heb ook wel eens gezien dat het gebruikersafhankelijk is; Exact-gebruiker (dus niet netwerkgebruiker –hoewel: dat zou ook nog kunnen natuurlijk…. toegangsrechten netwerk?) Pietje heeft problemen tijdens grote bewerkingen in Exact op zijn pc. Als Marietje, die op haar werkplek geen problemen heeft op de pc van Pietje onder haar eigen naam Exact ingaat heeft zij dan ook problemen?
  Als het beeld bevriest heeft dat niet per definitie met te weinig conventioneel geheugen te maken. Als ik lees dat je 619 :o Kb vrij hebt, wat behoorlijk veel en RUIM genoeg voor dat gekke Exact zou moeten zijn… Als je Exact legaal hebt aangeschaft heb je recht op telefonische ondersteuning van Exact software of je dealer. Klantnr. + Bak koffie voor tijdens het wachten gereed houden en helpdesken maar…. :D

  Succes, we lezen het wel. Toch?
 • Wow! Da's nog 'ns reageren!

  619 kB is inderdaad wel vrij veel ja… maar wat verder dat "FROZEN" kan veroorzaken weet ik ECHT niet… ga in ieder geval je tips uitproberen! Zo snel mogelijk althans…. thanx!
 • PS: Exact draait volledig over het netwerk en de snelkoppeling wordt met een login script op het bureaublad geplaatst….. dus daar zou het dus niet aan moeten/kunnen liggen?
 • Om oud topic nog eens nieuw leven in te blazen:
  heb nu Win2000 geinstalleerd; probleem doet zich nog steeds voor. Lijkt overigens dus niet aan hoeveelheid conventioneel geheugen te liggen; binnen Exact zelf wordt aangegeven dat er op oude PC meer geheugen beschikbaar is dan op nieuwe.
  Bij de minste bewerkingen is het resultaat al " FROZEN " ….
 • Hmm.. OK dan :)

  Pak eens het geheugen uit een pc die ff niet gebruikt wordt en prik dat in de probleem-pc…(ter vervanging uiteraard vh geheugen dat er al inzit ;) )

  Heb je trouwens echt alles wat ik hierboven zei :roll: geprobeerd??
 • Hmmm… geheugen omwisselen? Als het geheugen kapot zou zijn ofzo kan ik dat toch net zo makkelijk even testen met Memtest86 o.i.d. ?

  Bovendien: de rest van de PC draait als een zonnetje, zou toch vreemd zijn?

  Wel interessant om nog te vermelden: als ik oude en nieuwe pc met identieke instellingen naast elkaar Exact laat draaien dan heeft de nieuwe PC (volgens Exact! Melding bovenin scherm!) minder conventioneel geheugen, terwijl na prutsen met de instellingen de NIEUWE pc het met " mem / c" wint van de oude!

  Rara wat doet Exact dan raar…?!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.