Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME _Restore map

Martijn Verstappen
2 antwoorden
 • Weet iemand waarvoor de _restore map op C: schijf bij Windows ME voor dient. Ik dacht eerst voor systeemherstel maar dat heb ik uitgeschakeld.
 • De map _restore is wel verbonden aan Windows ME Systeemherstel. Je kunt hem gewoon verwijderen, alleen via Windows zal dat waarschijnlijk niet gaan. Je krijgt de melding dat er geen systeembestanden verwijderd mogen worden. Hoe je hem wel kan verwijderen: Reboot de pc met een opstartdiskette. Tik vervolgens in dos de volgende regel:[code:1:a4a26891dc]A:\deltree c:\_restore<enter>
  Map "c:\_RESTORE" en alle submappen verwijderen? [jn] j[/code:1:a4a26891dc]
  Dit commando moet voor elke harde schijf worden uitgevoerd omdat op elke harde schijf een directory _RESTORE is aangemaakt. Geef dus vervolgens de commando's deltree d:\_restore, deltree e:\_restore enz. (indien nodig)
  Het programma DELTREE staat niet standaard op de door Windows aangemaakte opstartdiskette. Je kunt dit bestand ook starten vanaf de C:-schijf door c:\windows\command\ voor het commando DELTREE te plaatsen (zonder spatie dus het gehele commando wordt: c:\windows\command\deltree c:\restore). Het OS van de opstartdiskette moet wel dezelfde versie betreffen als Windows zelf, anders ontstaat er een versie conflict.
  Er is ook een handig programmaatje die het Systeemherstel volledig uitschakelt (had ik misschien eerst moeten noemen :D : http://www.definition-software.com/files/srp/SRPSetup.exe
  Succes ermee!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.