Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet meer op: alle partities weg !

10 antwoorden
  • Winows XP Mijn harde schijf bestaat uit 4 partities, echter ik zie er nog maar 1: en die is leeg Er is geen format geweest. Hoe kan ik dit repareren? Welk programma heb ik evt. nodig?
  • Een heel goed programma om je partities te regelen, converteren, verwijderen en opnieuw aan te maken is Partition Magic Pro 7.0. Let er wel op dat de partitie waar je Windows op zet NTFS is en geen FAT32. Ook dit kan je met Partition Magic regelen.
  • Hoe heb je die partities aangemaakt?
  • [quote:aa4c74d934="makruiten"]Een heel goed programma om je partities te regelen, converteren, verwijderen en opnieuw aan te maken is Partition Magic Pro 7.0. Let er wel op dat de partitie waar je Windows op zet NTFS is en geen FAT32. Ook dit kan je met Partition Magic regelen.[/quote:aa4c74d934] Windows op een NTFS partitie zetten zal ik nooit doen. De voordelen ervan wegen niet op tegen de nadelen. Zo'n schijf is bv niet meer in DOS te benaderen om evt. fouten op te sporen.
  • Daar heb je idd gelijk in. Dat moet je voor jezelf bepalen.
  • Sinds wanneer zijn de partities weg? Sinds een nieuwe windows installatie? Nieuwe harde schijf erbij? Of zijn ze opeens verdwenen?
  • En dat kan ons alleen hydra-nl vertellen ~ :wink:
  • [quote:f77448cfbe="spiderned"]Windows op een NTFS partitie zetten zal ik nooit doen. De voordelen ervan wegen niet op tegen de nadelen. Zo'n schijf is bv niet meer in DOS te benaderen om evt. fouten op te sporen.[/quote:f77448cfbe] Ik zie dat niet als een nadeel, 'mijn' NTFS-partities staan als een huis op alle systemen. Dat ze minder toegankelijk zijn is juist een voordeel. Bovendien kun je er onder XP via de Command Console bij het starten (F8) nog wel bij als XP zelf niet meer grafisch wil starten. EN jehebt altijd nog NTFS4DOS en soortgelijke, maar die heb ik in 10 (?) jaar welgeteld 1 maal nodig gehad. mvrgroet Edmond
  • mee eens
  • [quote:7c9b1ba1af="Edmond Varwijk"] Ik zie dat niet als een nadeel, 'mijn' NTFS-partities staan als een huis op alle systemen. Dat ze minder toegankelijk zijn is juist een voordeel. Bovendien kun je er onder XP via de Command Console bij het starten (F8) nog wel bij als XP zelf niet meer grafisch wil starten. EN jehebt altijd nog NTFS4DOS en soortgelijke, maar die heb ik in 10 (?) jaar welgeteld 1 maal nodig gehad. mvrgroet Edmond[/quote:7c9b1ba1af] Is idd veiliger in de zin van security, maar als je een netwerk heb met fat32 schijven kan je die NTFS schijf niet benaderen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.