Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

zone alarm en netwerk

Douwe Struiksma
8 antwoorden
 • :o
  Jarenlang gebruik ik al Esafe en nu is het tijd om weer eens een andere fire-wall te testen.
  Bij wijze van proef heb ik ZoneAlarm (Free version) gedownload en geïnstalleerd. De verbinding (en bescherming vanaf de p.c. naar het internet lijkt goed te gaan.
  Aan mijn p.c. hangt m.b.v. een kaart nog een tweede p.c.
  Via het tabblad security / advanced kan de kaart met behulp waarvan de interne verbinding (naar de andere p.c.) loopt, aangevinkt worden. Ik heb de betreffende kaart (Realtek RTL 8139) aangevinkt. In de instellingen op de tweede p.c. heb ik niets veranderd.
  De verbinding vanaf de tweede p.c. naar het internet lukt echter niet niet.

  Iemand een idee van de oorzaak van dit probleem?
 • Bij XP ziet zonealarm een intern netwerk en vraagt je of dat toegang mag krijgen.

  Bij windows9x moet je een proxy installeren.


  Welk besturingssysteem gebruik je?
 • Hoe maak je contact met het internet in je netwerk, proxy of ICS (internet connection sharing) van Micro$oft?
  Als zonealarm vraagt of als je programma wat het internet regelt op je server toegang moet krijgen moet je voor JA kiezen. Controlleer dat nog even.

  Naast XP heeft Win98SE ook ICS.
 • Ik maak gebruik van XP Prof en maak contact met het internet via een 3Com-kaart. Bij die verbinding heb ik vermeld dat deze gedeeld kan worden.
  Het contact tussen de tweede p.c. en de p.c. met de verbinding is er wel. De ping op de tweede p.c. naar de eerste geeft dat aan.
  Waar staat de vraag van ZA over de toegang?
 • Datzelfde heb ik ook. Op de pc waarop internet binnenkomt heb ik internet en het netwerk werkt ook gewoon. Maar internet op de 2e pc is niet mogelijk zolang zonealarm aanstaat ookal staat de beveiliging op laag (voor internet en lokaal).
 • Volgens mij staat jullie local netwerk niet aangemeld bij zonealarm.

  Wat staat er bij jullie als je kijkt bij Zonealarm -> security -> advanced -> local zone contents?
  En dan bij het gedeelte networks?

  Daar moet het IP staan van je locale netwerk.
 • Ik heb zonealarm pro 3 dus dat is iets anders maar werkt verder hetzelfde. Bij Zones staat alleen mijn internet verbinding. Ik snap het niet helemaal, volgens mij had ik hem er toch echt ingezet :-?. Zal misschien komen doordat de andere computer niet altijd aanstaat en zonealarm het netwerk eruit gooit. Ik ga hem wel handmatig toevoegen en kijken of hij hem dan wel blijft zien.
 • ik had hetzelfde probleem. Opgelost door de tweede computer er eerst weer uit te gooien in tabbald security -> advanced. Daarna weer toevoegen via tabblad security -> advanced -> add -> subnet.
  Daar eventuele naam van de toe te voegen computer invullen, het IP en het subnet. Tweede computer heeft nu geen problemen meer met online komen.
  De tweede computer wordt vanzelf aangevinkt door zonealarm.
  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.