Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

auto opstarten XP na afsluiten

wispep
13 antwoorden
 • Bij afsluiten van XP start de computer automatisch weer op, soms na enkele minuten en soms na een paar uur, wie weet wat ik hier aan moet doen, ik ben ook al op ''www.aumha.org/a/shtdwnxp.htm'' geweest maar daar werd ik niet veel wijzer :cry: HELP.
 • Ga eens je bios in en controleer of je bij Power Management alles uit hebt staan (dus Wake On Lan, Wake On Modemring, Wake By PCI Card etc.)
  Heb je dit niet, doe dit dan.

  Ik heb dit probleem zelf eens gehad toen er een firewire kaart bijgezet werd. Na het uitzetten van Wake By PCI Card in de bios was het probleem verholpen (heeft ook lang geduurd voordat ik dit gevonden had, eerst WinXP opnieuw geinstalleerd), tis dus net alsof er als de pc net wilt afsluiten een seintje gegeven wordt waardoor deze weer herstart.
 • Ben in bios geweest, alles staat "disabled" wat nu?
 • Ben in bios geweest, alles staat "disabled" wat nu?
 • Dan zou dat moeten werken.

  Andere optie: trek de stekker eruit of zet een stekkerdoos met schakelaar er tussen. Mogelijk is de voeding erg gevoelig voor piekspanningen en schakelt de compu daarom opnieuw in.
 • Staat ook bij power managment de functie: After AC Power Loss, op de stand OFF???
 • After power loss staat er bij mij niet bij.
  Wel staat er boven aan ACPI Suspend Type S1(poweron-Suspend)
 • [i:414760ffd6][/color:414760ffd6][/i:414760ffd6][i:414760ffd6] :lol: :D :roll: [/i:414760ffd6]
 • [u
  Ik heb dit ook eens aan de hand gehad in XP. Dit is zeer iritand.
  Mij hebben ze toen (wijs gemaakt) dat er een progje in XP door mij is ge´instaleerd, wat niet door MS woord erkend, en dan gaat XP flippen.
  Een goede raad: instaleer in XP geen onbekende programma's die niet door MS worden erkend, ofwel dig. zijn onder tekend.
  Anders even systeem herstel naar datum, toen XP nog perfect werkte. SUC6.!!
 • Nee, ik ben er ook vrij zeker van dat dit een BIOS instelling is. Die "Power loss" wordt ook wel anders aangeduidt, bv "AC State Return" of zoiets. Gewoon even flink zoeken in de BIOS. Staat trouwens ook zelden onder Power Management. Anders even vertellen welk moederbord je precies hebt.
 • Ik heb zelf ook zoiets.
  oplossing ('t is een paardenmiddel, maarja): afsluiten met 'hibernate' of 'slaapstand'.
  Duurt 't opstarten meteen minder lang.
 • [quote:a8b70a992b="wispep"]Bij afsluiten van XP start de computer automatisch weer op, soms na enkele minuten en soms na een paar uur, wie weet wat ik hier aan moet doen, ik ben ook al op ''www.aumha.org/a/shtdwnxp.htm'' geweest maar daar werd ik niet veel wijzer :cry: HELP.[/quote:a8b70a992b]
  Ik had hetzelfde (met ME). Kheb inmiddels XP en heb het probleem opgelost door mijn computer maar altijd aan te laten staan :) .
 • wellicht heeft XP een "probleem" ontdekt.
  zet eens "de computer automatisch opnieuw opstarten" uit (configuratie\systeem\systeemeigenschappen\geavanceerd\opstart- en herstelinstellingen\instellingen)
  succes
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.