Vraag & Antwoord

OS Windows

win xp supertraag

Anoniem
Obitorium
5 antwoorden
 • Ik zit met een voor mij onverklaarbaar traag XP systeem, ik werk met AMD duron 1200, gigabyte mb (nieuw) 512 mb geheugen, schijf van 6 en 20 GB, standaard soundkaart, Asus AGP v3800 tnt 2 kaart, en pci isdn kaart. De eerste schijf bevat 3 primaire partities, aangemaakt met Part Magic en beheerd met de bijgeleverde bootmanager. Op de 2e primaire part. staat win 98 naar tevredenheid te draaien, op de derde part. win 98 ingericht voor games, en nu heb ik XP geinstalleerd op de eerste prim. part. Instaleren duurt ong. 45 min. en lijkt goed te gaan. Geluid werkt, vga kaart wordt herkend, monitor (iiyama) niet, geheugen is er, isdn kaart geeft nog vraagteken, geen probleem lijkt me voorlopig. Als ik het systeem echter opnieuw start met XP doet hij er ongeveer 5 minuten over om het groene grasveld te voorschijn te toveren. XP het allersnelst, maar dit slaat alles :( . en dan is er nog niet 1 programma geinstalleerd. Win98 doet er ongeveer 35 seconden over. Wie heeft enig idee waar dit aan kan liggen. Meer info kan altijd nog volgen.
 • [quote:aa52c91e0e="m.a.degraaff"]Ik zit met een voor mij onverklaarbaar traag XP systeem,[/quote:aa52c91e0e]
  Voor mij ook :wink:
  [quote:aa52c91e0e="m.a.degraaff"]
  AMD duron 1200
  Gigabyte mb (nieuw)
  512 mb geheugen,
  schijf van 6 en 20 GB,
  standaard soundkaart,
  Asus AGP v3800 tnt 2 kaart,
  en pci isdn kaart.
  [/quote:aa52c91e0e]
  [quote:aa52c91e0e="m.a.degraaff"]
  De eerste schijf bevat 3 primaire partities, aangemaakt met Part Magic en beheerd met de bijgeleverde bootmanager. Op de 2e primaire part. staat win 98 naar tevredenheid te draaien, op de derde part. win 98 ingericht voor games, en nu heb ik XP geinstalleerd op de eerste prim. part. Instaleren duurt ong. 45 min. en lijkt goed te gaan.
  [/quote:aa52c91e0e]
  [quote:aa52c91e0e="m.a.degraaff"]Geluid werkt, vga kaart wordt herkend, monitor (iiyama) niet, geheugen is er, isdn kaart geeft nog vraagteken, geen probleem lijkt me voorlopig. Als ik het systeem echter opnieuw start met XP doet hij er ongeveer 5 minuten over om het groene grasveld te voorschijn te toveren.[/quote:aa52c91e0e]
  Hardware conflicten?
  Je hebt geen ethernetkaart o.i.d?
  Windows XP is een PnP operating systeem en dat zou het e.e.a. kunnen verklaren waardoor deze probeert om zo goed als mogelijk om de optimale configuratie uit te vinden.
 • nee, er moesten nog wel wat drivers worden geinstalleerd, maar het installeren of uitschakelen ervan (in apperaatbeheer) leverde geen verbetering op.
 • Is behalve het opstarten, ook de bediening traag? D.w.z: hoe snel reageert Windows als je bijvoorbeeld op de muis klikt?
 • naar mijn idee reageert het systeeem dan wel op een normale snelheid. Ik kan het alleen vgl met win98, maar daar zit geen irriterende vertraging in.

  Iets anders wat me steeds overkomt bij het (opnieuw) instaleren van xp is dat na bootup van de cd, XP vindt dat hij de aangewezen partitie geheel opnieuw van een bestandsysteem moet voorzien. Ik had de part. al voorzien via Part. magic van NFTS, maar dat vond XP onherkenbaar en moest er een eigen NFTS indeling op los laten. Misschien is dit echter wel standaard?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.