Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PDFMaker

None
3 antwoorden
 • In Computertotal van juli/augustus staat een bericht over de PDFMaker. Hierbij wordt dezelfde methode gehanteerd als de 2-staps-procedure, zoals die in Acrobat Exchange wordt gebruikt. (Die bevat overigens ook een 1-staps-procedure voor het maken van PDF's, namelijk de PDF-writer. Vraag: Zijn er mensen bekend met Acrobat Exchange? Er ontstaan namelijk bij gebruik van de PDFWriter een fontprobleem. Niet alle karakters van een sommige excentriek fonts (Webdings, Wingdings) worden goed weergegeven in de gemaakte PDF.

  Bij gebruik van de tweestaps-procedure, genaamd Acrobat Distiller (vergelijkbaar met de PDFMaker-procedure) is er onvoldoende controle over het papierformaat van de PDF-output. Deze heeft het Letterformaat, ipv de in de applicatie opgegeven A4.

  Weet iemand hoe je bij Acrobat Exchange in de PDFWriter de controle over de fonts verbetert, of in de Acrobat Distiller, de controle over het output-papierformaat?

  Bij voorbaat dank.
 • :D

  Ga bij Distiller (bij printer instellingen) naar Voorkeurinstellingen voor afdrukken, kies tabblad Indeling - geavanceerd en voilla, je kunt het papierformaat selecteren.

  Je kunt meerder profielen maken met verschillende afdrukkwaliteiten en formaten
 • 8) [size=18:ba13ce41e6]Distiller - Instellingen maken en bewaren in een profiel[/color:ba13ce41e6][/size:ba13ce41e6]

  Ga bij de bewuste printerinstellingen naar Adobe PDF settings, hier kun je al kiezen voor een aantal vooringestelde profielen, zoals screen, printer etc. Klk op Edit Conversion Settings en je kunt de instellingen van dit profiel bewerken, zoals de Compressie, vooral Bicubic Downsample heeft grote gevolgen voor de omvang van het document maar ook voor de kwaliteit van de plaatjes! Je kunt instellen welke fonts moeten worden meegestuurd, welke resolutie moet worden gebruikt, de Default Page Size, de Prepress kleurensettings enz. enz.
  Bewaar dan je zelfgemaakte profiel met Save As.

  Zo kun je een profiel helemaal naar eigen behoefte instellen, één voor het Web, één voor drukwerk etc.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.