Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Speciale tekens in Windows XP

None
8 antwoorden
 • Ik was gewend snel een 'ë' snel te kunnen intikken door op mijn toetsenbord eerst SHIFT+" te doen (er verschijnt nog niks op beeld) en vervolgend op de 'e' te drukken.

  Maar op mijn nieuwe PC (Windows XP Home) werkt dit niet meer en moet ik in heel moeilijk gaan doen door naar Speciale Tekens te gaan of de code uit mijn hoofd te gaan leren. (bijv. ALT+235)

  Hoe kan ik dit herstellen?

  PS: De cijfers op het rechte deel werken ook niet, ze functioneren als pijltjestoetsen i.p.v. cijfers. Kan dit ook worden veranderd?
 • KIjk eens bij Start > Configuratiescherm > Landeninstellingen > Tabblad Talen en dan bij details hoe je hem hebt staan.
  En vertel er even bij waar de @ zit op je toetsen bord.

  Grtz,
 • Je moet je toetsenbord ff instellen op VS-Internationaal. Zoals hierboven beschreven.
 • Klopt inderdaad, maar wel alleen als je een toetsenbord met VS-indeling hebt. Dus met de ~ en ` links naast de 1.
  En de numerieke toetsen werken vast ook wel goed nadat je even de NUMLOCK toets hebt ingedrukt.
 • Mocht je niet weten welke indeling je toetsenbord heeft:
  http://www.terena.nl/multiling/ml-mua/test/kbd-all.html
  Daar kun je het uitzoeken.

  Grtz,
 • Het probleem is opgelosd. De juiste taal was Portugees (Brazilie), ondanks dat ik een toetsenbord hebmet een amerikaanse indeling.
 • In principe is het antwoord heel simple. Gewoon doen zoals je vroeger deed, maar nu alleen met de <CTRL> toets ingedrukt houdend. Dus bijvoorbeeld de ë = <CTRL>, +, :, +, e.
 • Ik was gewend snel een 'ë' snel te kunnen intikken door op mijn toetsenbord eerst SHIFT+" te doen (er verschijnt nog niks op beeld) en vervolgend op de 'e' te drukken.

  Speciale tekens kunnen heel gemakkelijk gemaakt worden, in elke text-applicatie van vrijwel alle windows-versies, met gebruikmaking van het programma 'allchars', te vinden op: http://allchars.zwolnet.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.