Vraag & Antwoord

OS Windows

Vastlopen Windows XP

5 antwoorden
  • Sinds enkele weken loopt mijn Windows XP vast. Haal ik echter de kap van de behuizing heb ik geen problemen meer. Heeft iemand hier misschien een verklaring voor? Kan een uitbreidingskaart dit veroorzaken? Heb er toen der tijd ook een USB kaart geinstalleerd.
  • Als het probleem zich niet voordoet zonder de kap er op kan het toch eigenlijk er alleen maar aan liggen dat hij met kap er op te heet word, en dat harware onderdelen raar of gek gaan reageren om er zelfs voor te zorgen dat hij vastloopt. Misschien eens een extra koeler in je kast plaatsen.
  • Dat idee had ik zelf ook. Maar het gekke is dat ik hier eerder nooit last van had. Maar ik denk dat het door de USB kaart komt. Sinds die er in zit reageert de pc raar.
  • Mogelijk zit je USB-kaart in in de luchtstroom door je kast. Check ook eens of alle fans draaien (cpu, voeding, videokaart, casefans). Verder bestaan er progjes die de temperatuur in je kast en van de cpu kunnen uitlezen. Dit kan ook in het bios, dus doen vlak nadat je pc is vastgelopen. De CPU kan een temperatuur aan tot +/- 60 á 70 graden, echter 40 graden is normaal.
  • Misschien een rare gedachte.. maar kan het niet iets met statische electriciteit te maken hebben o.i.d.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.