Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win2000 Server installatie reboot om de haverklap

None
19 antwoorden
 • Ik heb een vreemd probleem met het installeren van Windows 2000 Server op mijn Pentium4 met Asus P4B266 moederbord.
  Op willekeurige momenten in het installatieproces start mijn pc opnieuw op en kan de setup weer van voren af aan beginnen.

  Waar kan dit aan liggen?
 • Dit kan aan zoveel dingen liggen, dat we eerst wat meer gegevens nodig hebben.
  Op wat voor manier start je de installatie bijvoorbeeld, maak je gebruik van SCSI of RAID?
  Doet de fan van je processor het wel etc etc
  Al een andere Windows versie geprobeerd?

  Bart
 • Bedankt voor je antwoord.

  Ik start de PC met een bootdisk, laad smartdrv en start winnt op de CD-ROM, waarna het installatieproces begint.
  Ik heb toevallig gisteren geprobeerd XP professional van een vriend te installeren, dit is wel een bootable cd-rom maar hier geldt hetzelfde reboot-probleem. Het is me wel gelukt om de installatie te voltooien (na 16 keer opnieuw spontaan opgestart te hebben liep ie in één keer door), maar nu treedt het probleem gewoon op binnen Windows.
  Voorheen had ik Windows 98 SE geïnstalleerd, maar nooit problemen.
  Ik maak geen gebruik van SCSI of RAID…

  Verder kan ik zeggen dat zowel Win2000 als XP pro meerdere keren de disk consistency check uitvoerden, en bij de laatste kwam op een gegeven moment een 'STOP' error. Moet ik wellicht in de hardware hoek zoeken? Ik heb een GeForce4 Ti 4400, Soundblaster Audigy, voornoemd moederbord met 512 MB DDR geheugen, 7200 RPM IBM harddisk (60GB)..?
 • Je kan via de Win2000 cd-rom bootdisks aanmaken (4 stuks) waarmee je na eventuele partitionering en formatering de installatie start. Dit is de normale manier als je niet van de cd kan booten. Misschien dat dat helpt.
  Ik denk echter eerder aan een hardware probleem. Slecht geheugen of een niet goed draaiende processorfan (waardoor ie te heet wordt) zorgen vaak voor spontane reboots.
  Onder Win98 had je nergens last van? Dan kan het ook nog een driver zijn die je gebruikt, maar niet geschikt is voor Win2000/XP.

  Je ziet het: genoeg mogelijkheden voor je probleem…..

  Bart
 • [quote:28e8023ec2="itbites"]
  Verder kan ik zeggen dat zowel Win2000 als XP pro meerdere keren de disk consistency check uitvoerden, en bij de laatste kwam op een gegeven moment een 'STOP' error. [/quote:28e8023ec2]
  Prettig is anders, maar na een crash is een dergelijke check op zich normaal. Ik had een tijdje terug wel degelijk een probleem omdat toen, toevallig op de partitie waar Win2000 Pro op stand, zeer veel slechte sectoren zaten. Die schijf bleek dus defect!
  Wat betreft die STOP error, Windows geeft daarbij ook een nummercode en nog wat extra informatie, zoals een driver naam o.i.d. Het is handig om dat te noteren, omdat met de mededeling alleen, niets gedaan kan worden.

  Voor de rest kan het van alles zijn. Dus ik kan hier ook geen tips geven. Op een wat ouder systeem van mij, kreeg ik met WinXP Pro een STOP error met Atapi.sys. Terwijl de Home versie gewoon goed lijkt te werken. Nou ja, nog wel twee foutmeldingen in Acpi, kennelijk niet XP compatibel en een incomplete Matrox Marvel G200 ondersteuning.
 • Ok. Probleem is dat ik die STOP error toevallig één keer voorbij zag komen, er werd geen driver genoemd, alleen een nummer. Dat heb ik verder ook niet opgeschreven.

  Ik denk dat ik eens wat kaarten uit de kast ga halen. Kijken wat ie doet.
 • Help!?

  Ik heb zaterdag alle kaarten (op de videokaart na) verwijderd uit mijn systeem en geprobeerd Windows XP te installeren. Nu liep de installatie goed door! Hierna heb ik alle kaarten één voor één terug gezet, en alles werkte. De ISDN-kaart kon ik alleen nog niet installeren, omdat ik geen driver had voor XP. Nadat ik een verkeerde driver had geïnstalleerd, gebeurde hetzelfde als voorheen: de PC startte opnieuw op bij het binnenkomen van Windows.

  Gesterkt door het vermoeden dat het dus aan de ISDN-kaart lag, heb ik de hele harde schijf weer geformatteerd om er een multiboot-systeem van te maken met WIn98, XP en Linux. De Win98 installatie verliep zoals verwacht probleemloos (inclusief ISDN overigens).
  Hierna heb ik de schijf gepartitioneerd, de PC uitgezet en dezelfde stappen doorlopen als hierboven vermeld v.w.b. de verschillende kaarten. Daarna PC weer aan, en XP installeren. Dacht ik. Want na het creëren van het bootmenu (Win98 en Win XP, zoals het hoort), ging de setup verder en amper vijf minuten later begon het reboot-euvel weer. Ik weet nu niet meer waar ik het moet zoeken, alle kaarten zijn uit mijn systeem, de RAM stress test leverde geen problemen op.
  Wat wel opviel, was dat de disk consistency check van de Windows XP installatie honderden crosslinked files aantrof op de D-partitie (FAT32).
  De oppervlakte controle van de systeemwerkset in windows 98 bracht echter niks aan het licht.

  Iemand een idee? Harde schijf toch kapot, misschien?? :cry:
 • Als ik het goed begrijp heb je nu 3 partities: C:\(FAT32), D:\(FAT32/NTFS) en E:\(ext2fs) waarop C:\Win98, D:\WinXP en E:\Linux?

  Installeren van Win98 en XP lukken dus allebei afzonderlijk. Gebruik je voor XP FAT32 of NTFS?
  Scandisk van Win98 begrijpt niets van NTFS of ext2fs en ziet deze ook niet als het goed is. Scandisk van XP zou zowel FAT32 als NTFS moeten kunnen controleren.
  Met wat voor tool/diskette heb je de boel gepartioneerd/geformatteerd?

  Windows 2000 server doet niet meer mee? Die zou wat drivers betreft de minste problemen moeten hebben…

  Bart
 • Aanvulling

  Had even niet goed gelezen: je hebt op D:\ FAT32 staan waar XP allerlei bestanden op tegenkomt.
  Maar als je alles geformatterd hebt KAN daar helemaal niets op staan! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je eerst Win98 op C:\ zet en daarna XP op D:\. En daarna Linux op E:\

  Een andere volgorde werkt niet!

  Bart
 • Ik heb nog maar twee partities.
  Ik heb Windows 98 geïnstalleerd op een lege C-schijf, daarna heb ik met Partition Magic 7.0 deze ingekrompen tot 10 Gb, en een tweede partitie gemaakt op D van 15 Gb voor Windows XP. Deze heb ik FAT32 geformatteerd, omdat ik naar verluidt anders Linux niet meer ernaast kan zetten. Het overige gedeelte van de schijf is nog unallocated / unformatted.

  XP setup begint netjes op D, en het creëren van het bootmenu lukt ook. Helaas begeeft de installatie het daarna om de bekende reden: reboots.

  Ik heb de oppervlakte-controle uitgevoerd met de 'Schijfcontrole' optie van de Systeemwerkset in het startmenu van windows 98. Eerst zonder te formatteren, en toen werden alle crosslinked files van de XP-installatie opgehoest. Dit was echter ook al met de 'Disk COnsistency Check' van het XP-installatieprogramma aan het licht gekomen. Ik heb daarna D geformatteerd, en de schijfcontrole opnieuw uitgevoerd omdat ik wat bad sectors verwachtte. Helaas zonder resultaat… geen NTFS dus…

  En aan Linux ben ik maar niet begonnen.
 • Voor de duidelijkheid als aanvulling op 'Aanvulling':

  De gevonden cross-linked files op de FAT32-geformatteerde D:\ partitie zijn XP's eigen geïnstalleerde files.
 • Als ik jou was zou ik helemaal opnieuw beginnen, maar dan zonder Part. Magic.

  Dus met de bootdisk van Win98 via FDISK ALLE partities verwijderen en dan nieuwe aanmaken. Maak voor de zekerheid geen partities groter dan 8.4 GB. Dit om de 1024 cilinder grens niet te overschrijden. Sommige besturingssystemen moeten binnen deze grens geinstalleerd worden.
  Dan alle partities als FAT32 formatteren (partitioneer en formatter de [b:6545d99c6d]volledige[/b:6545d99c6d]schijf!) en begin weer opnieuw met Win98/XP. Dan MOGEN er geen crosslinked bestanden meer zijn!

  Bart
 • Ok, bedankt voor de tip. Ik zal dit eens gaan proberen.
  Maar kun jij vanuit deze verklaring beredeneren waarom mijn systeem TIJDENS de installatie opnieuw opstart?
 • Windows moet altijd tijdens de installatie herstarten, maar kondigt dat ook eerst aan. Ik neem aan dat je "spontane" reboots bedoelt? Op welke momenten gebeurt dat precies?

  Bart
 • Dat gebeurt volstrekt willekeurig. Soms meteen aan het begin van de installatie, maar ook als ie bezig is met 'Finalizing Installation'. En dat zijn inderdaad spontane reboots, midden in bepaalde handelingen.
 • Is die XP cd-rom wel goed? Officieel, uit de winkel enzo….. Niet beschadigd?
  Alhoewel, met 2000 gebeurde het ook al, maar wellicht is dat ook geen goede cd :-?
  Probeer beide Windowsen zonder kaarten( alleen video) te installeren en pas als ze allebei draaien, een voor een de kaarten erin.

  En ik vertrouw je hardware wat geheugen en proc. temp etc. ook toch niet helemaal. Het zijn vaak DE redenen voor dit soort herstarts

  Bart
 • Nope, beide CD-ROMs prima in orde!

  Ik ga vanavond geheugen wisselen met een vriend van mij, die heeft ook DDR geheugen. Kijken of dat iets uithaalt.
  V.w.b. de processortemp, in de bios geeft ie alles normaal aan - maar verder had ik hier toch ook eerder iets van moeten merken als de fan kaduuk was… IN ieder geval bedankt voor je hulp.

  Remko
 • Waar ik nog even een pietsie nieuwsgierig naar ben: Je begon met de installatie van Windows 2000 Server, waarna je spontaan overstapte naar een multibootsysteem.
  Wat wil je nou met die bak :-?

  Bart
 • Ik wilde er altijd al een multibootsysteem van maken :o
  De Windows 2000 Server installatie had ik oorspronkelijk willen gebruiken naast 98 en Linux, omdat ik deze zelf had.
  Hier trad toen ook voor de eerste keer het probleem op, vandaar dat deze 'thread' begon over Win2000.
  Daarna heb ik me maar op XP geconcentreerd van die vriend van mij, omdat deze beter 'leek' te lopen en de standalone installatie ook goed ging.

  Dus wat wil ik met die bak: Eindpunt is Linux naast de twee Wins.
  Sorry dat je het niet begreep :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.