Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP..gebruikersaccounts/administrator en netwerk

katrien
5 antwoorden
 • Hallo..klein probleempje..grote gevolgen… :-?
  Windows XP, daarin heb ik verschillende gebruikersaccounts aangemaakt. Maar nu ben ik de documenten en programmaatjes kwijt…via zoeken vind ik ze bij de "administrator" terug, maar die kan ik nergens als gebruiker vinden. Het tweede probleem wat zich sindsdien voordoet is dat het netwerk niet meer werkt. Server kan bij 3 andere binnen, de drie andere bij elkaar, maar niet bij de server. Internetdelen lukt wel, printerdelen niet….. Hebben de problemen met elkaar te maken of is het stomme pech?…..
 • Als je inlogd, dus als je een gebruiker kiest, dien je twee keer op Ctr - Alt - Del te drukken, dan kan je inloggen als administrator. Dit wachtwoord is opgegeven bij de installatie van Windows XP.

  Wat je netwerkproblemen betreft:
  Zitten ze in dezelfde werkgroep, zijn de ip's in dezelfde range, subnet hetzelfde, Welke protocollen gebruik, mischien moet je nog ff netbui toevoegen.
 • Probleem 1 is dat je al die programmas als administrator heb geinstalleerd. en dus bij die account alleen hebt.. dus of als admin inloggen elke keer .. of alles bij een gebruiker installeren..

  probleem 2 had ik ook.. moet je proberen die gebruikers toestemming te geven.. dus je deelt die printer en dan bij beveiliging al die gebruikers toevoegen en toestemming geven dat ze die printer mogen gebruiken. ( daarna werkte het bij mij wel allemaal gewoon .. ook dat ze op die server pc kunnen kijken.. dus als je een harde schijf deelt dan ook hetzelfde verhaal. )
  Een standaard account werkt niet op de een of andere manier, ik had ook de manier van inloggen via netwerk veranderd in register zodat ie aanmeld op de NT manier.. ipv de vage XP manier, whatever het verschil ook mag zijn.. ( start, instellingen, configuratiescherm, computerbeheer, lokaal beveiligingsbeleid en dan in dat schermpie naar lokaal beleid, beveiligingsopties en dan naar beneden scrollen tot je tegen komt…
  Netwerktoegang : model voor delen en beveiliging voor lokale accounts.

  die staat op Alleen gast account, lokale gebruikers verifieren als gast.. dat ff veranderen naar klassiek, lokale gebruikers als zichzelf verifieren

  Hoop dat je hier wat aan hebt.. ( bij mij loste dat alles op.. )

  Suc6, groeten Arnaud.
 • Dank voor de reacties. Ik zal de programma's ed gaan verplaatsen naar elk account afzonderlijk. Maar het tweede probleem ..euh… ik loop al weer vast omdat ik "lokaal beveiligingsbeleid "nergens zie staan! (netjes start/configuratiescherm en dan komt al systeembeheer/computerbeheer…en dan weet ik het niet meer.)
  :(
 • mijn fout :) het is start>instellingen>configuratiescherm>systeembeheer en dan daar staat lokaal beveiligingsbeleid..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.