Vraag & Antwoord

OS Windows

Virus: PE_FUNLOVE.4099 [SPOED!!!]

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik had ruim een half jaar geleden ontdekt met McAfee dat ik een virus had: [b:e6fcbb4ade]PE_FUNLOVE.4099[/b:e6fcbb4ade]. Toen deed ik van alles in quarantine (?), dat was stom, want ook explorer deed 't niet meer. Toen heb ik W98 opnieuw geïnstalleerd, maar eigenlijk alleen de map windows en program files opnieuw geïnstalleerd.

  Nu zag ik met HouseCall dat ik hetzelfde virus (nog?) heb, en AL de .exe files zijn besmet. Ik merk hier verder niks van, maar heb het dus liever niet. Kan ik gewoon op CLEAN drukken, en werkt alles dan nog? En zou ik, als dat niet het geval is, een backup-register terug kunnen zetten –> is het dan wel weer goed?

  Om een lang verhaal nog langer te maken, wat raden jullie mij aan?
 • Volgens http://vil.mcafee.com/dispVirus.asp?virus_k=10419 is het prima te cleanen. Zelf zou ik echter geen gok nemen en alles formatten, data terug uit een backup van voor de infectie en een kwartier heel hard vloeken en tieren.

  groetjes Edmond
 • [quote:635a9703e4="stefanpack"] Kan ik gewoon op CLEAN drukken, en werkt alles dan nog? En zou ik, als dat niet het geval is, een backup-register terug kunnen zetten –> is het dan wel weer goed?
  Om een lang verhaal nog langer te maken, wat raden jullie mij aan?[/quote:635a9703e4]

  Wanneer je op CLEAN drukt probeert ie het bestand op te schonen, lukt dit dan is je bestand weer hersteld, lukt dit niet kan het zijn dat het bestand verwijdert wordt en je dus data verliest. Aangeizen het .exe bestanden zijn is het een kwestie om het desbetreffende programma opnieuw te installeren.
  Aangezien je het virus al een jaar hebt is het misschien verstandig om alles wat je wilt bewaren ff backuppen (eerst de data scannen op virussen) en dan je pc formatteren en opnieuw beginnen. Windows wordt vaak instabiel en traag door een virus.

  succes ermee.
 • OK, data scannen voor je backupped. Maar dan wel even nog de backup liefst op een andere schone pc scannen op virussen en controlerne of de data ook echt in die backup zitten. Dan pas de oude pc helemaal formatten en schonen. Niets zo irri als later het virus of ook in die backup zit of je backup niet goed is.

  mvrgroet Edmond
 • Jammer dat ik maar één computer heb… :oops: , maar er is dus een kans dat als ik de geïnfecteerde files clean, ze het dan niet meer doen?

  (Toen ik het eerder deed, zette ik ze dus in quarantine; zo kon hij explorer.exe niet meer vinden, maar clean zou toch niet gevaarlijk moeten zijn?!?)
 • Oh, ja ik heb ook geen brander zodat ik al m'n installatiefiles en bestanden kan branden…

  Maar het gaat mij er dus om:
  - kan ik cleanen
  - als dit fout gaat, kan ik dan via dos ../restore doen ??
 • [quote:f9167163b4="stefanpack"] maar clean zou toch niet gevaarlijk moeten zijn?!?)[/quote:f9167163b4]

  Nee, maar ik weet dat bij Mcafee (tenminste de DOS engine) als je daar kiest clean en deze kan het bestand niet cleanen wordt het verwijderd (of er moet een optie zijn om dit weer uit te zetten) maar wanneer het bestand niet opgeschoond kan worden kom je dus nooit van het virus af tenzij je het verwijdert.

  Tis lastig als je bijna geen backup mogelijkheden hebt.

  Schakel anders iemand in die belangrijke bestanden van jou op zijn/haar computer wilt zetten (natuurlijk met een geupdate virusscanner die alles ff nascand) zodat je laterna alles weer terug kunt zetten.
 • Ok, dat zal wel moeilijk worden :( , maar toch bedankt. Ik zie wel wat ik doe… :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.