Vraag & Antwoord

OS Windows

Schone installatie van WinXP OEM

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb een laptop met een fabrieksgeïnstalleerde OEM-versie van Windows XP. Doordat deze fabrieksgeïnstalleerd is staat er ook veel andere en vooral overbodige en systeemvervuilende software op de harde schijf van deze laptop.

  Nu is mij vraag of ik aan de hand van de meegeleverde Recovery CD een schone installatie kan uitvoeren op station C. De data voor deze installatie staat op station D (tenmiste naar mijn beste weten).

  Mocht het mogelijk zijn om een schone installatie uit te voeren, hoe doe ik dat dan het beste in dit geval. (Ik heb namelijk nog nooit op deze manier een OS geïnstalleerd).

  Met vriendelijke groet,

  Ikke
 • Of dat mogelijk is hangt van de recovery methode af.
  Soms wordt er vanalles automatisch meegeinstalleerd, andere keren kun je kiezen voor bv Alleen Windows.

  Zorg iig dat je een backup hebt van je data (ik heb een slechte ervaring met een compaq recovery, ik liet de cd in de pc zitten bij het opstarten en zonder te vragen werd een ghost image teruggezet, weg data :( ).

  Dan zal het waarschijnlijk een kwestie zijn van de cdrom in de cdspeler stoppen en je computer herstarten en wachten op een menu. Werkt dit niet dan zul je even in de documentatie moeten kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe je de recoverycd moet gebruiken.

  Meestal is het cd erin, je krijgt een keuze menu, je maakt je keuze en wacht een hele tijd. Vaak hoef je alleen je naam en je licentienr in te voeren en de rest wordt allemaal automatisch geinstalleerd.
 • [quote:f2a78440db="Wie?"]Ik heb een laptop met een fabrieksgeïnstalleerde OEM-versie van Windows XP. Doordat deze fabrieksgeïnstalleerd is staat er ook veel andere en vooral overbodige en systeemvervuilende software op de harde schijf van deze laptop.

  Nu is mij vraag of ik aan de hand van de meegeleverde Recovery CD een schone installatie kan uitvoeren op station C. De data voor deze installatie staat op station D (tenmiste naar mijn beste weten).

  Mocht het mogelijk zijn om een schone installatie uit te voeren, hoe doe ik dat dan het beste in dit geval. (Ik heb namelijk nog nooit op deze manier een OS geïnstalleerd).

  Met vriendelijke groet,

  Ikke[/quote:f2a78440db]

  Van welk merk is die Laptop?
 • Bij een recovery cd zit die rommel die was geinstalleerd toen je hem kocht er gewoon weer in. Dit hoeft niet altijd zo te zijn maar ga er maar wel vanuit. Zodra je die recovery erop hebt gezet heb je meestal gelijk die rommel er weer in. Het betse is om het er gewoon via Start–> Configuratiescherm–> software die rommel ertussenuit te gooien.
 • [quote:e20342fcb4="Richard16"]Bij een recovery cd zit die rommel die was geinstalleerd toen je hem kocht er gewoon weer in. Dit hoeft niet altijd zo te zijn maar ga er maar wel vanuit. Zodra je die recovery erop hebt gezet heb je meestal gelijk die rommel er weer in. Het betse is om het er gewoon via Start–> Configuratiescherm–> software die rommel ertussenuit te gooien.[/quote:e20342fcb4]

  Het hangt er weleens vanaf welke fabrikant het is, de meeste fabrikanten hebben een recovery cd met een image van de C schijf, maar enkele fabrikanten hebben gewoon een normale windows instalatie op de recovery cd staan.
 • De laptop is een Compaq 700-EA-XP.

  Tot nu toe al vast bedankt voor de reacties.
 • [quote:2c6627894f="Wie?"]De laptop is een Compaq 700-EA-XP.

  Tot nu toe al vast bedankt voor de reacties.[/quote:2c6627894f]

  Compaq levert geloof ik een image van de C schijf op een recovery CD, dus je kunt dan geen normale instalatie van Windows uitvoeren.
 • dat klopt idd, is erg vervelend. Het enigste wat je kunt doen is dus een standaard cd van windhoos zien te krijgen om dan een normale installatie uit te voeren.
 • [quote:45a62ebd19="jackdegek"]dat klopt idd, is erg vervelend. Het enigste wat je kunt doen is dus een standaard cd van windhoos zien te krijgen om dan een normale installatie uit te voeren.[/quote:45a62ebd19]

  Ja dat is zo, maar zo'n recovery CD is soms toch wel makelijk (Dat vind ik trouwens van de Medion PC's zo goed dat er een recovery CD met een image van je C schijf word geleverd en een CD-Rom met de normale Windows XP instalatie, tenminste dit was het geval bij de Pentium 4 2GHZ Laptop, dus ga ik er vanuit dat alle Medion PC's dat hebben)
 • Je hebt een kleine kans dat er op deze recovery CD een speciale directory voor alleen windows is gemaakt, en dan kun je van daaruit de setup draaien,(hoogstwaarschijnlijk in een totaalpakket gezipt oid, en dan is het wat lastiger) maar waarschijnlijker is dat er op je D:\ een directory is gemaakt tijdens de configuratie van je PC waarin je windows setup bestanden zijn opgeslagen. Van daaruit kun je ook een setup draaien.
  Ooit heb ik het ook zo gedaan met een presario desktop van Compaq met W98.

  Succes
 • Op de recovery CD staat maar voor 1,8 MB aan gevens dus ik denk niet dat ik daar de setup voor WinXP tussen zal vinden.

  Wat betreft het D:\-station, waarschijnlijk zal er inderdaad een setup-bestandje zijn voor alleen WinXP. Het probleem is echter dat de mappenstructuur op het D:\-station zo is dat het voor mij in ieder geval onduidelijk is wat waar is te vinden.

  Misschien dat er iemand is die hier een oplossing voor heeft?
 • Waarom allemaal zo moeilijk regel ergens een XP cd.. ( dl van internet b.v ) doe format c: en install windows zelf.. zonder de gare recovery cd voor super noobs die de zooi op de compaq manier installeert met de compaq wensen en dus totaal nutteloos voor de meeste gebruikers :) ( tenzij je alles geinstalleert wil hebben en het over een paar weken zo traag loopt als ….. :)

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.