Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP blijft hangen op WELKOM

None
46 antwoorden
 • Oh, ik heb weer dom gedaan.
  Wat doe ik mijzelf en mijn computer toch aan ???

  Gisteravond/nacht heb ik helaas mijn computer overhoop gehaald. Had ik dat maar niet gedaan. :mad:

  Wat heb ik gedaan?
  * Met Partition Magic een extra FAT32 partitie gemaakt en op deze partitie (F:\) My documents and Settings o.a. naar toe verplaatst.
  * Drive Mapper (wordt geleverd bij PM) alles laten hermappen.

  De accounts die ik had gemaakt werkten helemaal niet of heel erg langzaam. Daarom had ik het volgende gedaan.
  * Met PM de partitie (F:\) weer verwijderd.
  * Alle data van de patitie (F:\) weer naar de C:\ gekopieerd.
  * De data uit My documents and Settings terug gekopieerd naar de C:\ schijf.

  En toen werd het erger. Bij het ene account werden er geen toepassingen/services meer gestart bij het opstarten. ZoneAlarm werd bijv. niet geladen..

  Toen heb ik nieuwe accounts aangemaakt en de oude verwijderd.

  :oops: :eek: En nu blijft XP hangen bij het scherm WELKOM.:eek: :oops:

  Wie kan mij helpen? Wie heeft er tips om dit op te lossen. Ik heb gisteravond/nacht de doorgeploeterd en kom er niet meer uit.

  Ik moet ook alleen dingen uitproberen met een back-up en verstand van zaken. :cry: :cry: :oops: :cry: :cry: :oops:
 • Ik vrees dat de enige goede manier is om windows opnieuw te installeren. Als je nog een reserve HD hebt liggen kun je daar je bestanden/backups op kwijt. Omdat je niet meer kunt opstarten van de eerste HD kun je het beste een besturingssysteem op de reserve schijf zetten om zo je bestanden over te zetten.
 • Hmm,

  Zou ik dan alleen XP opnieuw hoeven te installeren??
  Dan zou ik toch nog mijn gemaakte documenten ed. behouden?? (Hoop ik!!)

  Ik heb slechts 1 harde schijf en geen backup(s) -SHIT-
 • Je kunt XP proberen er overheen te installeren om te zien of de fouten verdwenen zijn (denk het wel). De bestanden e.d. blijven behouden zolang windows ze niet overschrijft.
 • Ook als tip voor de volgende keer, maak ff een partitie op je HD voor je bestanden. Zodat als windoze vaag gaat doen je niet al je bestanden kwijt ben.
 • [quote:cccf34a7ec="matel"]Je kunt XP proberen er overheen te installeren om te zien of de fouten verdwenen zijn (denk het wel). De bestanden e.d. blijven behouden zolang windows ze niet overschrijft.[/quote:cccf34a7ec]

  En kom ik dan verder dan het mooie :( scherm WELKOM ?
 • [quote:2327440cac="kajutsa"]Ook als tip voor de volgende keer, maak ff een partitie op je HD voor je bestanden. Zodat als windoze vaag gaat doen je niet al je bestanden kwijt ben.[/quote:2327440cac]

  Dat is inderdaad een goede tip.
  Jammer dat ik daar nu niets meer aan heb. :oops:
  Maar voor de volgende keer…
  Doe ik het zeker !!
 • Hoelang heb je gewacht tot dat scherm verdween? Ik heb namelijk ook eens een win-bestandje verwijderd en toen bleef hij ook op Welkom hangen. Ik heb echter hem in zijn soep laten gaar kopen en na een tijdje was het scherm gewoon verdwenen… dus misschien ben je wel te ongeduldig :wink:
 • [quote:2144728cfb="patsneok"][quote:2144728cfb="kajutsa"]Ook als tip voor de volgende keer, maak ff een partitie op je HD voor je bestanden. Zodat als windoze vaag gaat doen je niet al je bestanden kwijt ben.[/quote:2144728cfb]

  Dat is inderdaad een goede tip.
  Jammer dat ik daar nu niets meer aan heb. :oops:
  Maar voor de volgende keer…
  Doe ik het zeker !![/quote:2144728cfb]

  Idd, moet je zeker doen… heb ik zelf ook, maar inprincipe hoef je niet alles kwijt te raken als je windoze opnieuw installeert zonder iets te overschrijven zoals hierboven al gezegd.
 • [quote:32ea4cf899="kajutsa"]Hoelang heb je gewacht tot dat scherm verdween? Ik heb namelijk ook eens een win-bestandje verwijderd en toen bleef hij ook op Welkom hangen. Ik heb echter hem in zijn soep laten gaar kopen en na een tijdje was het scherm gewoon verdwenen… dus misschien ben je wel te ongeduldig :wink:[/quote:32ea4cf899]

  Misschien ben ik wel te ongeduldig.
  Vanavond ga ik aan de slag.
  [b:32ea4cf899]En deze tip ga ik als allereerste uitvoeren. [/b:32ea4cf899]
  Hoe lang zou ik wachten? Maximaal 1 uur??
 • das wel weer iets te lang :D kijk maar gewoon ff, na een tijdje weet je wel dat er geen beweging meer in komt. Ik probeerde hiermee gewoon duidelijk te maken dat hij soms ff op dat scherm kan blijven hangen. Omdat hij dan je hele systeem aan het checken is oid. (als hij dus een bestandje uit de registry mist bijv.)
 • Als ik opnieuw Windows XP installeer, raak ik dan ook alle reeds gedownloade Windows update's kwijt?
  En worden er dan ook (vanzellef??) weer snelkoppelingen in het menu start gemaakt? En wordt dan ook de registry bijgewerkt?

  vragen, vragen en nog eens vragen..
 • updates verlies je denk ik :( Kun je toch gewoon weer downloaden?
 • Daar was ik ook (al) bang voor. Dat wordt dus een nieuwe download. Goed voor de telefoontikken :(
 • neem dan ADSL of cable :wink:
 • Ik heb ook een keer een probleem gehad met het welkoms scherm, dat bleek te liggen aan een foute instelling met het wachtwoord.
  Dit was op te lossen door op ctrl, alt, del te drukken, waarna de computer opstarte.
  Als je het boekje "snel aan de slag met windows XP hebt, kijk dan eens op pagina dertig.
 • [quote:82c01d5cd2="E gozeling"]Ik heb ook een keer een probleem gehad met het welkoms scherm, dat bleek te liggen aan een foute instelling met het wachtwoord.
  Dit was op te lossen door op ctrl, alt, del te drukken, waarna de computer opstarte.
  Als je het boekje "snel aan de slag met windows XP hebt, kijk dan eens op pagina dertig.[/quote:82c01d5cd2]

  Nee, dat boekje heb ik niet.
  Wat staat er op pagina 30??
 • [b:e2c4b14631]De magische toetsencombinatie…
  [/b:e2c4b14631]Er bestaan schadelijke programma's die een aanmelding simuleren om zodoende uw wachtwoord te achterhalen. Wat u hiertegen kunt doen? Zorg ervoor dat er op CTRL+ALT+DEL moet worden gedrukt, voordat de gebruiker zich bij Windows XP kan aanmelden. Om de verplichte toetsencombinatie in te stellen, klikt u op [i:e2c4b14631]start, Uitvoeren.[/i:e2c4b14631]
  Typ [b:e2c4b14631]control userpasswords2[/b:e2c4b14631] in het vak en druk op [i:e2c4b14631]enter.[/i:e2c4b14631]
  In het venster gebruikers accounts klikt u op het tabblad [i:e2c4b14631]Geavanceerd.[/i:e2c4b14631] Lees vervolgens de verklarende tekst in het groepsvak [i:e2c4b14631]Beveiligde aanmelding[/i:e2c4b14631] goed door, zodat u weet wat het nut en de consequenties van de verplichte toetsencombinatie zijn.
  Schakel dan de optie [i:e2c4b14631]Gebruikers moeten op CTRL+ALT+DEL drukken[/i:e2c4b14631] in en klik op OK om de instelling te activeren.

  Het gevolg van deze handeling is dat elke keer bij het opstarten op control alt delete moet worden gedrukt om verder te gaan, als er geen wachtwoord is, gebeurt dit bij het welkomst scherm.
  Misschien staat de optie niet aan, maar licht het probleem bij een fout in het wachtwoord, in dat geval volstaat het om een nieuw wachtwoord, of het wachtwoord op nieuw in te voeren bij de gebruikers accounts.
  [i:e2c4b14631]configuratiescherm, gebruikers accounts.[/i:e2c4b14631]
  Succes :lol:
 • hmmmz, ik denk niet dat het daaraan ligt… dit lijkt mij totaal iets anders! maargoed proberen kan geen kwaad :)
 • Gisteravond opnieuw Windows XP geinstalleerd. En nu kom ik verder dan het Welkom-scherm. :D

  Alle programma's die ik geïnstalleerd had, staan nog in de map Program Files. In het menu Start, Programma's staan ze echter niet. Kan ik nu de map Program Files zonder risico verwijderen en de programma's opnieuw installeren?

  Dan installeer ik namelijk eerst Partion Magic om mijn harde schijf in partities op te delen. Een partitie voor de programma's, een voor de data, een voor windows en een voor reserve…

  Dat brengt mij op het volgende..
  Bij het opnieuw installeren heb je ook de mogelijkheid om je harde schijf op nieuw te formatteren. Als ik mijn harde schijf in partities verdeeld heb, en ik installeer opnieuw Windows XP, kies er voor om te formateren, wordt dan de gehele harde schijf geformateerd of alleen de partitie waarop Windows XP geïnstalleerd is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.