Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opnieuw opstarten bij win 98

Anoniem
universalis
15 antwoorden
 • nogal vaak als ik aan het computeren ben start de computer zonder enige reden/foutmelding zich opnieuw op. dit gebeurt meestal als ik aan het internetten ben, maar soms ook als ik met word bezig ben enzo… ik heb naar virussen gezocht maar niks gevonden, dus waar kan het dan aan liggen?
 • Het kan zijn dat je processor te warm wordt, dat heb ik ook een paar keer gehad. Probeer anders eens wat meer koeling in de kast te krijgen.
 • maar eerst gebeurde dat nooit. waarom nu wel?
 • [quote:35cfecf7c9="janjantjes"]maar eerst gebeurde dat nooit. waarom nu wel?[/quote:35cfecf7c9]
  Stof, slijtage, verplaatsing pc (bv. dicht tegen de muur)…
 • iemand zei mij dat het misschien aan mijn geheugen kan liggen
 • Het zou idd ook aan het geheugen kunnen liggen, het kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ook nog je voeding zijn, maar dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. Je moet gewoon eens die dingen testen die het zou kunnen zijn.
 • Kan aan van alles liggen. Maar als het geheugen de schuldige is, dan verwacht ik een vastloper. Welk browser en versie van de browser en Windows versie gebruik je? Heb je de laatste updates geïnstalleerd? Bij gebruik van een oudere webbrowser (IE versie 5.01 of lager) gaat het bij mij vaak mis met pop up windows (vraag me niet waarom). Alleen dan stopt IE er zelf mee, een herstart doet die dan meestal niet.
  Ik denk zelf aan een software probleem, mogelijk een driver … ? Welke programma's zijn actief en welke drivers zijn er geïnstalleerd?
 • ik dacht eerst ook dat het software was. maar ik windows opnieuw geinstalleerd en het gebeurt nog steeds. hoe kan ik dan alles testen?
 • Wat zijn de temperaturen van je systeem? (Stressed)
  Dit kun je bekijken in je hardware-monitor van je bios of ff
  cpucool o.i.d. downloaden.
  Een vriend van mij had een zelfde soort probleem, bij hem
  werd zijn processor veel te warm als hij een applicatie of
  een game uitvoerde… Andere cooler erop en het probleem
  was opgelost.
  Met het geheugen heb ik zelf deze symptonen gehad en toen
  bleek 1 reepje verrot te wezen. :cry: De computer liep niet
  vast, maar ging zichzelf rebooten. Ook kreeg ik enkele
  foutmeldingen.
  Je zult waarschijnlijk alles even bijlangs moeten gaan om er
  achter te komen waar het probleem zich voordoet.
 • Probeer ff een hardware-testprogrammaatje, zoals bijvoorbeeld TuffTest-Lite 1.53. Te downloaden op http://download.com.com/3000-2086-8596189.html?tag=lst-0-17

  Is maar 300Kb, gratis en goed. ;)
 • het is inderdaad gratis en zoekt daardoor maar bijv. 8 mb van mijn geheugen van de 384 mb die ik heb. daarom snap ik het ook niet. ik heb 2 memorystrips; 1 van 128 mb en een van 256 mb. Als er dan een beschadigd is moet de pc zich toch niet gelijk opnieuw opstarten
 • Werkt niet goed?? Huh? Doordat het gratis is checkt ie maar 8 MB?? Heb je ook zo'n diskette gemaakt en die gebruikt?? (Welke diskette? Optie binnen TuffTest..)
  Anders ff crack downloaden van astalavista ofzo (en dat heb je niet van mij :lol: )

  Probeer als het echt niet wil lukken eens een ander testprogrammaatje dan.. vast wel iemand hier die een goeie weet (HELP :D).

  Ik denk toch dat je je hardware moet gaan testen. Most likely geheugen, je kan ook proberen ff tijdelijk 1 van die DIMMs (strips is toch iets met plaatjes en Donald Duck? Anticonceptiepillen?? :roll: ) eruit te halen en kijken of ie op 1 DIMM wel goed draait.. Als het dan bij de ene geen verbetering oplevert kun je de andere DIMM proberen..

  Als ie dan toch nog steeds blijft rebooten is het hoogstwaarschijnlijk NIET het geheugen.
 • ik denk dat ik weet waar het aan ligt! ik weet alleen niet wat het is. het heeft in ieder geval niet met het geheugen te maken.
  Ik zat laatst eens in die zeer beperkte bios van [b:6ece068c59]compaq[/b:6ece068c59] en ik zag daar iets van power loss management staan. ik kijk daar dus eens en je kunt uit 3 dingen kiezen:
  return to last staite
  reboot
  remain off
  hij stond op return to last staite. ik heb die toen op remain off gezet en in plaats van opnieuw op te starten bleef de pc uit!
  dus het heeft heel waarschijnlijk iets met power loss te maken, maar wat is dat waar komt dat door en hoe kan ik het verhelpen?

  [quote:6ece068c59]Ik denk toch dat je je hardware moet gaan testen. Most likely geheugen, je kan ook proberen ff tijdelijk 1 van die DIMMs (strips is toch iets met plaatjes en Donald Duck? Anticonceptiepillen?? ) eruit te halen en kijken of ie op 1 DIMM wel goed draait.. Als het dan bij de ene geen verbetering oplevert kun je de andere DIMM proberen.. [/quote:6ece068c59]
  dit heb ik dus geprobeerd en hij viel nog steeds uit
 • [quote:bbc05e761f="janjantjes"]ik denk dat ik weet waar het aan ligt! ik weet alleen niet wat het is. het heeft in ieder geval niet met het geheugen te maken.
  Ik zat laatst eens in die zeer beperkte bios van [b:bbc05e761f]compaq[/b:bbc05e761f] en ik zag daar iets van power loss management staan. ik kijk daar dus eens en je kunt uit 3 dingen kiezen:
  return to last staite
  reboot
  remain off
  hij stond op return to last staite. ik heb die toen op remain off gezet en in plaats van opnieuw op te starten bleef de pc uit!
  dus het heeft heel waarschijnlijk iets met power loss te maken, maar wat is dat waar komt dat door en hoe kan ik het verhelpen? [/quote:bbc05e761f]

  Dit klinkt meer als een instelling wat de pc moet doen indien er een stroomstoring oid is geweest.
  Bij return to last state zal ie inderdaad proberen weer op te starten, om zogezegd 'terug te keren in zijn laatste staat" (vrij vertaald)
  Klinkt als "defecte" voeding. Dit kan ook verklaren waarom het eerst wel goed heeft gewerkt. Heb je nog garantie?
 • ik heb er geen garantie meer op. hoe kan je er achter komen of de voeding kapot is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.