Vraag & Antwoord

OS Windows

XP 2 keer geinstalleerd ?

Anoniem
janbra
6 antwoorden
 • Ik heb 98SE en XP als dual boot op mijn harddisk, totdat ik wat problemen kreeg. Zo miste ik de ODBC drivers.
  Mij werd aangeraden XP opnieuw te installeren vanaf de CD met als optie upgrade. Nu heb ik de rare situatie dat mijn boot menu aangeeft dat ik kan kiezen tussen xp en xp en is de keuze 98se verdwenen.
  Op de harddisk kan ik geen dubbele Windows\System vinden, toch heb ik duidelijk 2 verschillende versie van xp als ik ze opstart.
  Op welke manier kan ik deze "leuke" upgrade ongedaan maken en het boot menu weer terug krijgen van 98SE en de "oude" XP.
  Ergens werd wel vermeld dat ik het altijd ongedaan kon maken, maar ik kan nergens vinden op welke manier dat dan moet.
  En ja, hoe krijg ik dat ODBC verhaal er werkend op ?

  Alle suggesties welkom.
  Dank, Jan.
 • Misschien is het probleem dat de nieuwe installatie als upgrade boven 98se is komen te staan, in dat geval is 98 niet meer te vinden.
  Probeer 98 eens opnieuw te installeren. :roll:
 • Aha, nog niet aan gedacht, dat zou best eens kunnen.
  Maar hoe maak je dat ongedaan ?
  Dat moet toch kunnen ?
 • In WinXP rechtsklikken op Deze Computer > Eigenschappen > Geavanceerd > 3e knop installingen > Bewerken. Onderaan de boot.ini behoort een regel te staan als volgt: C:\="Windows 98". Als die er niet staat, dan kun je deze toevoegen. Als Win98 inderdaad goed op je systeem staat, dan zou je het nu moeten kunnen kiezen.

  PS: Een onbedoelde upgrade van Win98 zou je ongedaan kunnen maken in Configuratiescherm>Software. Mits je de oude hebt opgeslagen, want anders lukt dat niet.
 • Tsja, het is duidelijk. 98Se is overschreven, want in de boot ini staat 2 keer hetzelfde, beide zijn xp.
  Maar die opmerking onder PS begrijp ik niet.
  Als je bij onder xp (na de upgrade ontstane) kijkt onder Software in Configuratiescherm staat daar toch niet dat je xp zelf kunt verwijderen ?
  Het gaat dan toch om geinstalleerde applicaties in xp en toch niet om xp zelf ongedaan te maken en terug te keren naar 98se ?

  Jan.
 • Als je windows 98 upgrade naar xp staat er inderdaad in het configuratiescherm/software dat je xp kunt verwijderen. De pc start dan geloof ik opnieuw op en verwijdert xp en herstelt windows 98. Dit duurt overigens niet zo lang. Je kunt deze herstel-backup ook verwijderen, als je zeker bent niet meer naar je vorige windows versie terug te keren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.