Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fout aanmaken nieuwe items en snelmenu W98se

Casual1976
3 antwoorden
 • Onlangs heb ik hier 3 problemen vermeld van mijn Pentium 90-systeem waarbij er nu 1 gelukkig verholpen is. Na mijn bericht heb ik 1 antwoord mogen ontvangen. Ik zal mijn probleem nog even kort toelichten:
  (1)
  Sinds enkele weken heb ik problemen in Windows 98 SE bij het aanmaken van nieuwe items via de rechtermuistoets. Normaal gesproken moet er een vervolg-menu komen maar bij mij loopt het vast. Dan moet ik via ctr-alt-del "explorer" beëinidgen omdat - zoals dan tussen haakjes staat - deze taak beëinidgd is. Vervolgens worden al mijn iconen op de startbalk ververst en blijven er nog maar een paar icoontjes bij mijn klok over.
  (2)
  Sinds enkele dagen ben ik ook mijn snelmenu kwijtgeraakt en kan die niet meer terugkrijgen via de rechter muistoets als ik op de startbalk ga staan. Ik kan de optie "snelmenu" wel lezen, maar is uitgeschakeld.
  (3)
  Tevens loopt Word 97 vast tijdens het zoeken naar woorden (ctr+f).

  Zouden deze problemen ergens mee samen kunnen hangen? Zowel Office-onderdelen als Windows 98 SE heb ik opnieuw (er overheen) geïnstalleerd. Dit heb ik gedaan omdat een hele nieuwe installatie incl. andere programma's dagen in beslag zou kunnen nemen dus hoop dat iemand mij een hint/tip kan geven. Bij voorbaat dank!

  ps: ik heb wel een virus gehad en heb gewerkt met tweaker-programma's. Het virus is echter verwijderd en harde schijf is schoon…
 • Het lijkt mij dat je nu toch een heel erg onstabiel systeem hebt en dat er eigenlijk maar 1 remedie tegen is, namelijk de harde schijft formateren. Ik weet niet hoeveel programma's je erop hebt staan, maar bij mij heeft het eigenlijk nog nooit langer dan 2 uur geduurd voor alles weer liep.

  Mischien handig om in de toekomst een image te maken, zodat je binnen een half uur alles weer draaiend hebt.
 • probeer het probleem op te zoeken in de microsoft knowledge base. maar ik denk ook dat formatteren het beste is… dat soort problemen zijn meestal kansloos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.